Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayer Leverkusen: a TOP-bajnokságok tekintetében új rekordot állított fel a Xabi Alonso csapata! – képpel

Mint arról mi is beszámoltunk, csütörtök este a Bayer Leverkusen, Jeremie Frimpong kései találatával elkerülte a vereséget a West Ham United otthonában, így továbbra is veretlenül szerepel 2023/24-es szezonban! A “gyógyszergyáriak” ráadásul immáron egy pazar rekord büszke tulajdonosai is egyben az európai TOP-ligák tekintetében.

 

A West Ham elleni volt ugyanis a 44. olyan tétmérkőzése Xabi Alonsóéknak a szezonban, amelyet vereség nélkül abszolváltak: 38 győzelem és 6 döntetlent szerepel a statisztikákban!

Mindez immáron új rekordnak számít az európai klubfutball történetében, hiszen a TOP 5 bajnokság tekintetében (angol, olasz, spanyol, német és francia csapatok – a szerk.) a korábbi csúcsot a leghosszabb veretlenségi sorozat tekintetében Antonio Conte és a Juventus tartotta: a “zebrák” 2011 májusa valamint 2012 májusa között 43 találkozón maradtak veretlenek.

A kérdés ezután már csak az, hogy vajon meg tudja csinálni a veretlen szezon a Leverkusen? – Mindez egyben azt is jelentené, hogy a klub Európa-liga győztes lesz, valamint megnyerné a Német-kupát is…

 

(Borítókép: Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)