Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skót Kupa: büntetők után ejtette ki az Aberdeent a Celtic és bejutott a döntőbe

A skót labdarúgókupa elődöntőit rendezték a hétvége folyamán, és a szombati napon az Aberdeen a Celtic csapatával csapott össze semleges helyszínen.

Az Aberdeen gyorsan, már a 2. percben megszerezte a vezetést, Leighton Clarkson remek kiugratását követően Bojan Miovski került ziccerbe, amelyet értékesíteni is tudott a 24 éves támadó, 1-0! A Celticet nem fogta meg a bekapott gól és mentek előre az egyenlítő gólért, ami a 21. percben össze is jött, Furuhashi szerzett labdát a kényelmeskedő Angus Macdonaldtól, majd ziccerig vezette a labdát, de lövését blokkolni tudta Gartenmann, a kipattanót viszont a lepattanó pont Nicolas-Gerrit Kuhn elé pattant, aki az üres kapuba belsőzött, 1-1!

A jobban játszót Celticnek a vezető találat a 64. percben jött össze, Hatete passzát követően James Forrest addig-addig tologatta a labdát balról befelé, míg 18 méterről el tudta lőni, ami minimálisan irányt változtatott egy védőn, így becsapta Roos kapust és a hálóban kötött ki a labda, 1-2! Sokáig úgy tűnt, hogy ez is marad a végeredmény, azonban az Aberdeen a második félidőben egyetlen kaput eltaláló lövéséből kitudott egyenlíteni, a 90. percben a csereként beálló Junior Hoilett ívelt a kapu torkába egy labdát, amelyre a szintén csereként beálló Ester Sokler érkezett kiválóan és 2 méterről a kapuba bólintott, 2-2!

A hosszabbítás első félidőjének ráadásában újra magához ragadta a vezetést a Celtic, egy gyors támadás végén Alistair Johnston tette középre a labdát, amelyet 7 méterre a kaputól átvett Matt O’Riley, majd a bal felsőbe lőtt, 2-3! Az Aberdeen viszont addig küzdött, míg össze nem jött az egyenlítő találat. A 119. percben újabb gólpasszt osztott ki Hoilett, ezúttal is a baloldalról tekert a kapu elé a kanadai játékos, amelyre ezúttal Angus MacDonald érkezett és bólintott a kapuba, 3-3! Az idegek harcát pedig a Celtic bírta jobban, így ők jutottak be a döntőbe.

A fináléban a Celtic a vasárnap megrendezésre kerülő Rangers – Hearts összecsapás győztesével találkozik majd május 26-án.

Aberdeen – Celtic 3-4 – büntetők után (3-3, 2-3, 2-2, 1-1)
Helyszín: Hampden Park (Glasgow), Vezette: D. Robertson
Gólszerzők: B. Miovski (2.), E. Sokler (90.), A. MacDonald (119.) ill. N. Kuhn (21.), J. Forrest (64.), O’Riley (105+1.)