Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét Bellingham gólja döntött a fordulatos El Clásicón a Real Madrid javára – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 32. fordulójának vasárnapi játéknapját a szezon második bajnoki El Clásicója zárta. Érdekes és kérdéses jelenetekben nem szűkölködött a meccs, ahogy a gólokban sem, és bár jól indult a Barcának a meccs, a végén jött Jude Bellingham, aki ismét eldöntötte a találkozót. 

 (Photo by David Ramos/Getty Images)

Nagyon jól kezdtem a mérkőzést a Barcelona, hiszen a 6. percben máris vezetést szerzett a Barcelona egy Lunyin hibát kövtően: Raphinha tekerte szögletből a labdát a hosszú sarok irányába, Christensen Kroos vállán megtámaszkodva ugrott magasra, majd 3 méterről a léc alá fejelt. A 8. percben akár már jöhetett volna az egyenlítés is, amikor Tchouaméni emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, majd Modric Viníciushoz passzolt, a brazil pedig Koundé szorításában nem tudta jól leszorítani a lövést, mely így a léc fölé szállt. A 13. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Real Madrid. Kroos állt a labda mögé, az ívelésére pedig Vinícius és Rüdiger is érkezett, de a brazil elfelejte a labdát az érkező társa elől. A 14. percben Yamal futott fel a jobb szélen, majd erősen középre lőtt labdája Lunyin lábáról vágódott ki. A következő percekben beszorította a Real a vendégeket, és a 17. percben ennek is volt köszönhető az, hogy tizenegyeshez jutott a Real Madrid. Lucas Vázquez gyönyörűen cselezte ki Cancelót az alapvonal mellett, majd végül Cubarsí hagyta ott a lábát, és így buktatta a tizenhatoson belül. Vinícius Júnior állt a labda mögé és a bal alsó sarokba lőtt, hiába érezte Ter Stegen az irányt, ezzel kiegyenlítve a Realnak. A 28. percben ismét nagyon közel állt a gólhoz a Barcelona, vagy talán az is volt, amikor Raphinha szöglete után Yamal pöckölt bele a labdába, amelyet Lunyin a gólvonalról vagy talán éppen a gólvonal mögül ütött ki. A VAR nagyon sokáig vizsgálta az esetet, de nem igazán jó kamerakép az esetról, gólvonal technológia pedig nincs a La Ligában. A 34. percben a tizenhatos sarkáról jöhetett szabadrúgással a Barca, amit Raphinha lőtt el, a labda pedig csak centikkel kerülte el a bal felső sarkot. A hosszabbításig még volt két kisebb helyzete a Realnak, de ezek pontatlanok voltak. A 47. percben Christensen adta el a labdát a saját térfele közepén, így Vinícius egy az egyben mehetett kapura, de önzetlenül Rodrygóhoz passzolt, a brazilt azonban utolérte Christensen, aki szerelni tudott. A féldiő végén még de Jongot kellett hordágyon levinni a pályáról egy súlyosnak kinéző bokasérülés miatt, miután összerúgott Valverdével, de újabb gól már nem esett a játékrészben.

A második félidő eseménytelenebbül indult, bár a Barcelona kettőt is cserélt. Az 55. percben Bellingham ugratta ki Viníciust, aki nem volt sokkal gyorsabb a védőknél, hogy tiszta helyzetbe kerüljön, így csak a kapu fölé tudta lőni a labdát. A 60. perc után kissé jobban játszott a Barcelona, ennek pedig be is ért a gyümölcse a 69. percben, amikor ismét vezetést szerzett a Barcelona: Yamal a tizenhatos jobb sarkától lőtte kapura a labdát, Lunyinról középre pattant ki a labda, épp Fermín López elé, aki 5 méterről lőtt a kapuba. Jöttek a Real cserék is, amik hozták egy kis iramot a meccsbe, és a 73. percben jött is az újabb egyenlítés: Valverde passza után Vinícius indult meg a bal szélen, majd Koundé mellett átrúgta a labdát a hosszú sarok irányába, ahol érkezett Lucas Vázquez, aki 11 méterről, kapsábóól lőtt a bal alsó sarokba. A 78. percben Lunyin kirúgásával Vinícius futhatott a kapu felé, és már csak Ter Stegen volt vele szemben, aki jól zárta a rövid sarkot és védte a brazil lövését. A 87. percben már nagyon közel járt a gólhoz a Real, ekkor Modric kapu elé ívelt szabadrúgásából sem Militao, sem Bellingham, majd végül Joselu sem tudott kapuba találni, bár később kiderült, les előzte meg a helyzetet. A hazai fölény be is ért a 91. percben, amikor jött a Real-vezetés, ismét egy Bellingham góllal: Brahim Díaz passzolt Lucas Vázquezhez a jobb oldalra, aki egyből belőtte a labdát középre, ahol érkezett Bellingham, és az ötös sarkától a bal felső sarokba rúgta a labdát. A végén még nyomott a Barcelona, de nem jött össze az egyenlítés, így a Real Madridé lett a három pont.

Real Madrid – Barcelona 3-2 (1-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu stadion (Madrid) Vezette: César Soto Grado
Gólszerzők: Vinícius Junior (18. – büntetőből), Lucas Vazquez (73.), Bellingham (90+1.) ill. Christensen (6.), Fermín Lopez (69.)
Sárga lap: Camavinga (33.), Vinícius Junior (75.), Modric (83.) ill. Koundé (75.), Cubarsi (90.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Lunyin – Lucas Vázquez, Rüdiger, Tchouaméni, Camavinga (Fran García, 71.) – Modric, Kroo s (Brahim Díaz, 71.), Valverde – Bellingham – Rodrygo (Militao, 74.), Vinícius Júnior (Joselu, 82.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araújo, Cubarsí, Cancelo – de Jong (Pedri, 45+7.), Christensen (Fermín López, 46.), Gündogan – Yamal, Lewandowski (Ferran Torres, 64.), Raphinha (Joao Félix, 64.). Vezetőedző: Xavi

A 32. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Athletic Bilbao – Granada 1-1

Szombat:
Celta Vigo – Las Palmas 4-1
Rayo Vallecano – Osasuna 2-1
Valencia – Real Betis 1-2
Girona – Cádiz 4-1

Vasárnap:
Getafe – Real Sociedad 1-1
Almeria – Villarreal 1-2
Alaves – Atlético Madrid 2-0
Real Madrid – Barcelona

Hétfő:
21:00 Sevilla – Mallorca (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore