Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: a Pumas legyőzte az éllovas Club Américát – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) Clausurájának 16. fordulójában vasárnap reggel a Pumas UNAM és a Club América csapott össze egymással…

(Photo by Mauricio Salas/Jam Media/Getty Images)

Kisebb meglepetésre a bajnokságban eddig jóval szerényebben teljesítő Pumas UNAM hátrányból fordítva 2-1-re diadalmaskodott a listavezető Club América ellen. Ugyan a Pumas jóval veszélyesebben kezdte a mérkőzést, az első húsz perc végén a vendégek tizenegyest harcoltak ki, melyet Henry Martín magabiztosan váltott gólra. A hátrányba kerülés ellenére a házigazda nem adta fel és tovább rohamozott, az első félidő hajrájában pedig ki is tudta egyenlíteni a mérkőzés állását, miután L. Suárez kapu elé ívelt szabadrúgását Ulises Rivas fejelte előre vetődve a hálóba. Az első játékrész 1-1-es döntetlennel ért véget. A szünet után folytatódtak a gyakori hazai rohamok és negyedóra elteltével Leonardo Suárez volt eredményes egy lecsorgó labdából, mellyel a “pumák” átvették a vezetést. A hátralévő időben az América több veszélyes próbálkozást is végrehajtott, azonban J. González remekül állt a sarat a gólvonal előtt. A vendégek idegesen futballoztak, így a Pumas magabiztosan őrizte meg egygólos előnyét a lefújásig, mellyel nagy lépést tettek az utolsó rájátszás-helyek egyikének megszerzése felé.

Ezzel a vereséggel az América még nem nyerte meg az alapszakaszt, ráadásul az általa a múlt fordulóban kiütött Deportivo Toluca ismét utolérte a záróforduló előtt.

Pumas UNAM – Club América 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Rivas (39.), L. Suárez (60.), ill. H. Martín (20. – büntetőből)
Kiállítva:ill. B. Rodríguez (90+2.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore