Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skót Kupa: könnyedén győzte le a Hearts csapatát a Rangers és bejutott a fináléba

A skót labdarúgókupa elődöntőit rendezték a hétvége folyamán, és vasárnapi játéknapon a Rangers a Hearts csapatával csapott össze semleges helyszínen a fináléba jutásért.

(Photo by Rob Casey/SNS Group via Getty Images)

A Rangers számára nagyon jól kezdődött a mérkőzés, ugyanis az 5. percben már meg is szerezték a vezetést. Egy felívelt labdát követően Tavernier harcolt meg a labdáért, majd Cantwell elé piszkálta a játékszert, aki Dessershez passzolt, majd a támadó egy cselt követően a kapuba lőtt 11 méterről, 1-0! Az első játékrészben mindkét fél szerezhetett volna még gólt, azonban pontatlanok voltak az utolsó passzok vagy a befejezések, így 1-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A második félidőben a Rangers a stabil védekezésre fókuszált inkább, amivel a Hearts nem is igazán tudott mit kezdeni, harmatgyenge támadójátékkal rukkoltak elő a “Vörösök”. A 78. percben a Rangers pedig eldöntötte a továbbjutás sorsát, Cantwell cselezte be magát egészen a kapu elé, majd letette a labdát Dessersnek, akinek a próbálkozását védeni tudta Gordon, de a kipattanó visszapattant a nigériai csatár elé, majd addig tologatta a labdát, míg utat nem talált neki a kapuba, 2-0!

A Rangers tehát bejutott a döntőbe, ahol az ősi rivális Celtic csapatával találkoznak majd május 26-án a Skót Kupa elhódításáért.

Rangers – Hearts 2-0 (1-0)
Helyszín: Hampden Park (Glasgow), Vezette: S. McLean
Gólszerzők: Dessers (5., 78.) ill.