Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásico: Ancelotti mindennel elégedett volt, míg Xavi a játékvezetéssel nagyon nem!

Ahogyan azt egy El Clásicót követően megszokhattuk, ezúttal sem volt egyetértés a történteket illetően a két vezetőedző, Xavi és Carlo Ancelotti között.

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

 

Mint ismert, vasárnap késő este a Real Madrid Jude Bellingham mérkőzés végi találatával 3:2-re legyőzte az FC Barcelona együttesét, óriási lépést téve a spanyol bajnoki cím felé. Érthető módon a győztes fél részéről, Carlo Ancelotti tűnt elégedettebbnek.

“Nagyon fontos lépést tettünk a bajnoki cím megszerzése fel (a Real immáron 11 pontos előnyben van a Barcával szemben – a szerk.), ugyanakkor még ha jelentős is az előnyünk, nem dőlhetünk hátra. Fel kell készülnünk a lehető legjobban a bajnokság valamint a Bajnokok Ligája folytatására, de előtte pihennünk kell.” – kezdte gondolatmeneté az olasz tréner.

“Megpróbáltunk hasonlóan játszani, mint tettük azt Barcelonában. Voltak nehéz időszakaink, de mindig visszajöttünk a meccsbe, változtatni tudtunk. A végén talán jobban mozgósítottuk az utolsó energiáinkat, valamint éreztük a csodálatos közönségünk támogatását, ami döntőnek bizonyult. Hogy voltak kétes ítéletek, amelyekből mi jöttünk volna ki jobban. Nem akarok erről beszélni, a Barcánál azt mondják nem adtak meg nekik egy szabályos gólt, ami szerintem egyértelműen nem haladt át a gólvonalon; de azt is mondják, hogy ajándékba kaptunk egy büntetőt, ami szerintem egyértelmű volt… Különbözően láttuk a történteket, amivel nincs semmi baj. Nagyszerű meccset játszott ezúttal is a két csapat.” – így Ancelotti, aki utalt arra hogy szerinte Lamine Yamal perdítése az első félidőben nem volt egyértelműen megítélhető helyzet, persze ezt a Barcánál másképp látják – Xavi például azonnal hangot is adott ellenvéleményének a sajtóeseményen.

“Szégyenletes ami törtét! Roppant kínos ez így! Ha azt akarjuk, hogy a La Liga legyen a legjobb bajnokság a világon, akkor nem kérdés, hogy még többet kell áldoznunk a technológiára! Ma elvettek tőlünk egy szabályos gólt, ezt mindenki láthatta! Úgy gondolom megérdemeltük volna a győzelmet! Normál esetben három pontot szereztünk volna, hiszen remekül futballoztunk. Természetesen így most csalódottak vagyunk, ugyanakkor azt el kell ismernünk, hogy a Real Madridnak egészen kivételes szezonja van a bajnokságban, hiszen csak egyszer veszítettek, hamarosan el is döntik majd az érdemi kérdéseket.” – fogalmazott Xavi, aki