Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: edzőváltás Udinében! – hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) gyengélkedő Udinese együttese a Verona elleni, hétvégi 1:0-ás vereséget követően hétfő délelőtt bejelentette, hogy megválik vezetőedzőjétől, Gabriele Cioffitól.

 

A 48 esztendős olasz tréner mindössze 2023 október 25-e óta irányította az Udinese együttesét, amellyel nem sikerült eltávolodnia a kiesőzónától: Cioffival 23 bajnokin mindössze 4-szer nyert a csapat, 10 döntetlen és 9 vereség mellett, jelenleg pedig a még bennmaradást érő 17. helyen áll a táblázaton – pontegyenlőséggel a már kieső Frosinone előtt.

Az Udinese vezetősége hat fordulóval a bajnokság vége előtt döntött úgy, hogy felmenti a munkavégzés alól Cioffit, ezáltal új impulzust adva a csapat szereplésének a bajnoki véghajrában.

Az Udinében már korábban is dolgozó (asszisztensként és vezetőedzőként, 2020 szeptembere és 2022 júniusa között a szerk.) tréner utódja a hírek a korábbi világbajnok és Aranylabdás olasz klasszis, Fabio Cannavaro lehet, akit, ahogyan az lentebb is látszik, már videóra vettek, ahogyan megérkezik az Udinese együtteséhet.