Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a Honvéd egykori tulajdonosa szerint továbbjuthat csoportjából a magyar válogatott

A Budapest Honvéd egykori tulajdonosa szerint nagyszerűen teljesít a magyar válogatott…

(Photo by Arpad Kurucz/Anadolu via Getty Images)

A Budapest Honvéd egykori tulajdonosa, George F. Hemingway az M1 aktuális csatornának adott interjúban úgy fogalmazott, a válogatottal szemben nem szabad túl magasra tenni a lécet, szerinte ugyanis már az siker, hogy a csapat kijutott az Eb-re.

Ugyanakkor a 72 éves üzletember úgy véli, a magyar válogatott “most azon csúcson van, amit ezzel a kerettel el lehet érni”, és Marco Rossi szövetségi kapitány együttese képes lehet továbbjutni a nyári Európa-bajnokságon a házigazda németeket, valamint a svájciakat és a skótokat is felvonultató csoportból:

“Ez az együttes képes arra, hogy bizonyos ellenfeleket megverjen, és biztos vagyok abban, hogy az Európa-bajnokságon a tisztes helytállás meglesz, a válogatott tisztességes eredményt fog elérni, de nem kell Eb-címet vizionálni.”

A kispesti klubot 2006 és 2019 között irányító üzletember elmondta, általánosságban nem foglalkozik labdarúgással, de a magyar futballt és elsősorban a Honvédot nyomon követi.

“Tizenhárom évig benne voltam, természetes, hogy vannak gondolataim. Reménykedem abban, hogy a Honvédnak a másodosztályban nem lesznek kiesési gondjai, de a mostani tulajdonosok hozzá nem értő, haszontalan, inkompetens embereket vettek fel, ezért mélyrepülés kezdődött, amit már nem tudtak megállítani” – fogalmazott.

“Ha az ember egy futballklubot akar vezetni, azt kétféle módon lehet: az egyik, hogy megtanulja a szakmát és jó emberekkel veszi körül magát, nekem ez három évembe került. A másik, hogy a tulajdonos csak ünnepelteti magát és hozzáértő embereket alkalmaz, ők hozzák a szakmát. Harmadik út nincs. A jelenlegi tulajdonosok a második utat választották, de rossz embereket vettek fel szakmai posztokra” – mondta el egykori csapata jelenlegi vezetéséről.

Hemigway szerint két feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a Honvéd visszajusson az élvonalba: egy nagyon kompetens, első osztályú vezetőedző, valamint négy meghatározó játékos, közte egy-egy belső védő és csatár, illetve két támadó középpályás.

“Jó az alap, ez a fiatal csapat nagyon jó lehet, de az általam említett négy futballistát Magyarországról nem lehet megszerezni, ezért külföldről kellene igazolni. Ez azzal jár, hogy a tulajdonos lemond a magyar szövetségtől érkező támogatásról, így viszont nagyjából két év alatt vissza lehetne kerülni az együttessel az NB I-be. A következő idényben nem lesz könnyű helyt állni a másodosztályban, hiszen lesz ott egy Szeged, egy Mezőkövesd, egy Kisvárda, valamint vagy a Vasas, vagy a Győr, és ezek mind ugyanúgy élvonalba akarnak majd jutni” – vélekedett Hemingway

“Sok olyan edző van, aki szakmailag magas színvonalat képvisel, de vacak, jellemtelen ember, vagy nincs karaktere. Rossi nem ilyen, és a Honvédnál is sokat tanult, ennek is köszönhetően lett eredményes szakember” – jelentette ki a magyar válogatott szövetségi kapitányáról.