Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti: “Xavi remek munkát végzett a Barcelonánál”

Miután Xavi mégis marad a Barcelona edzője, a nagy rivális Real Madrid trénere is megosztotta gondolatait…

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

A Real Madrid olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti a tőle megszokott udvariassággal beszélt kollégája, a Barcelonát irányító Xavi döntéséről, hogy az egykori klublegenda korábbi kijelentése ellenére a következő szezontól is marad a katalán gárda edzője:

“Úgy gondolom Xavi remek munkát végzett a Barcelonánál. Nagyon jól ismeri a klubot, szóval helyes döntésnek tűnik maradnia. Tiszteletben kell tartanunk, ha egy ember megváltoztatja a véleményét. Ez nem volt kőbe vésve. Az én véleményem is hányszor megváltozott már a karrierem során?! Ez megengedhető.”

Ancelotti nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy a Barcelona elnöke, Joan Laporta a bírói tévedésekkel foglalkozott a múlt hétvégi El Clásico után: “Mindannyian olvastuk Laporta nyilatkozatát, nekem nincs mit mondanom róla. Ez az ő saját véleménye, a szavakat pedig elviszi a szél. Haladunk tovább előre, a külső tényezők nem tudnak kizökkenteni bennünket. Szeretnénk a lehető legjobban zárni az idényt, ilyen dolgok nem lehetnek ránk rossz hatással.”

A Real Madrid hat fordulóval a vége előtt 11 pontos előnnyel vezeti a spanyol bajnokságot a Barcelona előtt.