Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: kiütéses győzelmével gyakorlatilag már bajnok a PSV

A holland bajnokság (Eredivisie) 31. fordulójában csütörtök este lépett pályára az első két helyezett idegenben…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

Az éllovas PSV Eindhoven végig vezetve aratott 8-0-s győzelmet a Heerenveen vendégeként, ezzel a bajnoki cím közvetlen közelébe került. Peter Bosz együttese semmit nem bízott a véletlenre és már a hetedik percben megszerezte a vezetést, majd a 11. percben már 3-0 volt az állás és később sem lassítottak. Guus Til és Malik Tillman már az első félidőben duplázott, a PSV 5-0-ra vezetett a szünetben. A fordulást követően sem volt megállás, a vendégek újabb gólokkal küldték padlóra ellenfelüket. A csapatkapitány Luuk de Jong a gólja mellett két előkészítést vállalt. A PSV három fordulóval a vége előtt kilenc ponttal vezeti a bajnokságot, de sokkal jobb a gólkülönbsége a Feyenoordnál, így valószínűleg már akkor is bajnok lenne, ha nem szerezne több pontot a hátralévő meccsein, de matematikailag csak akkor vehető biztosra a cím, ha még legalább egy pontot begyűjt.

Heerenveen – PSV Eindhoven 0-8 (0-5)
Gólszerzők:ill. Til (7., 30.), Tillman (9., 11.), Veerman (44.), J. Bakayoko (52.), L. de Jong (71.), P. van Aanholt (83.)

A címvédő Feyenoord 3-1-es győzelmet aratott a Go Ahead Eagles vendégeként, így a rotterdamiak tartották kilencpontos lemaradásukat az éllovas mögött. A vendégek az első játékrész derekánál egy öngóllal szereztek vezetést, majd nem sokkal később Luka Ivanusec találatával növelték az előnyt. Közvetlenül a szünet előtt a GAE szépített, és a második félidőben nyílt volt a mérkőzés, ám a 69. percben Ayase Ueda góljával eldőlt a három pont sorsa.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Edvardsen (45.), ill. De Lange (25. – öngól), Ivanusec (33.), Ueda (69.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore