Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gazdag: “Büszke vagyok rá, hogy egy lapon emlegetnek Nikoliccsal”

Ahogyan arról beszámoltunk, a keddi napon nyilvánosságra hozták a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő keretét…

(Photo by Arpad Kurucz/Anadolu via Getty Images)

A magyar válogatott Európa-bajnoki keretében is helyet kapó Gazdag Dániel az MLS-ben szereplő Philadelphia Unionban szerzett legutóbbi góljával utolérte – Sallói Dánielhez hasonlóan – a tengerentúli bajnokság magyar gólrekoderét, Nikolics Nemanját az 51. bajnoki góljával.

“Büszke vagyok a rekordokra nagyon. Bár az Union egy fiatal klub, de így is óriási büszkeség, hogy én vagyok a legeredményesebb. Amikor három éve idekerültem, nem gondoltam volna, hogy ez sikerül. Úgy gondolom, hogy három év alatt 57 gólt szerezni, főleg középpályásként, nagyon szép szám. A ligában 51-nél tartok, ezzel utolértem Nikót, aki egy vérbeli csatár, és nem is játszottam sokkal több meccset, mint ő, úgyhogy erre is nagyon büszke vagyok, hogy vele emlegetnek egy lapon” – nyilatkozott a játékos az M1 aktuális csatornának Gazdag.

“Természetesen nagyon örültem a válogatott meghívónak, szerettem volna én is részese lenni ennek a nyári kalandnak. Eb-t ugye nem rendeznek minden évben, úgyhogy ez most egy kicsit különlegesebb érzés. És az is óriási dolog, hogy zsinórban harmadszor kijutottunk. Nem tudom, hány igazolt játékos van ma Magyarországon, de közülük biztosan nagyon sokan benne akartak lenni a mostani keretben, úgyhogy büszkeség, hogy egyike vagyok ennek a 26 játékosnak” – tette hozzá az Eb-meghívással kapcsolatban.

“Június elsején lesz még egy meccsünk, utána kezdődnek a hivatalos nemzetközi napok. Én másodikán utazom haza, és egyből csatlakozom a válogatotthoz” – mondta el a felkészülésről.