Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Paks: “Alkalmazkodnunk kell a Ferencvároshoz”

Szerda este a Ferencváros és a Paks részvételével rendezik meg a MOL Magyar Kupa 2023-2024-es kiírásának döntőjét…

A Paks vezetőedzője, Bognár György a MOL Magyar Kupa döntőjét megelőző sajtótájékoztatón elismerte, hogy nem csapata számít a finálé esélyesének:

“Ha egy jobb képességű ellenféllel játszol, akkor illik alkalmazkodni hozzá, és ez ésszerű is. Mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy a Ferencváros a legjobb játékerőt képviselő együttes a magyar mezőnyben. Bizonyos mértékig alkalmazkodnunk kell a Fradihoz, a kérdés az, hogy mennyit tudunk a saját játékunkból kivinni a pályára.”

A tréner véleménye szerint ugyan a Ferencváros az esélyese a találkozónak, de egy meccsen sok minden megtörténhet, és két évvel ezelőttről már van tapasztalatuk, hiszen játszottak egy kupadöntőt a fővárosi zöld-fehérekkel, ugyancsak a Puskás Arénában. A Ferencváros a 2022-es fináléban 3-0-ra győzött. Bognár úgy fogalmazott: akkor simább volt az FTC fölénye, de úgy gondolja, idén talán szorosabbá tudják tenni a mérkőzést.

“Két éve olyan hangulat vett körül minket, amihez a játékosok nem voltak hozzászokva, de most azok a tapasztalatok is a segítségünkre lehetnek” – jegyezte meg az akkori döntőről.

A két csapat a mostani idényben háromszor találkozott egymással, a címvédő Ferencváros otthon előbb 6-1-re, majd 1-0-ra győzött, Pakson viszont 3-2-re kikapott.

“Jó tanulság volt az idei három mérkőzés, ezek jó alapot adnak. Ezekből azt a következtetést tudtuk levonni, hogy hazai pályán van esélyünk nyerni a Fradi ellen, idegenben sokkal kevesebb. Semleges pályán talán jobban kiegyenlítődnek az erőviszonyok” – fejtegette Bognár.

“Sokkal kevesebb helyzetet alakítunk ki, mint az elmúlt években, kevesebb gólt szerzünk és sokkal kevesebbet is kapunk. Masszívabb középpályás-védekezést alkalmazunk, és azt gondolom, ez hozta meg ezt a pontszámot a játék minősége, a látványosabb játék rovására” – mondta el az edző a Paks szerepléséről.

A Magyar Kupa döntőjét szerda este 19:30-tól rendezik a Puskás Arénában.