Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a kupagyőztes Paks végzett a második helyen

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) utolsó, 33. fordulójának szombati mérkőzésein dőlt el a bajnok Ferencváros mögötti dobogós helyek sorsa…

 

A héten a Ferencváros legyőzésével a Magyar Kupát megnyerő Paks 2-1-es győzelmet aratott a kieső Kisvárda ellen, ezzel a tolnaiak elhódították az ezüstérmet a bajnokságban. A házigazda a meccs nagy részében fölényben futballozott, az első félidőben Mezei Szabolcs volt eredményes, majd a hajrában Hahn János találatával sikerült bebiztosítaniuk a sikert, melyet már a várdaiak hosszabbításbeli szépítő gólja sem veszélyeztetett. Bognár György csapata a történelmi MK-győzelem mellett fennállása legjobb bajnoki helyezését ismételte meg.

Paks – Kisvárda 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Mezei Sz. (34.), Hahn (84.), ill. Szpaszics (90+1.)

A dobogó harmadik fokára végül a Puskás Akadémia állhatott fel, miután a felcsútiak a mérkőzés nagy részében emberelőnyben futballozva 4-1-re legyőzték a Debreceni VSC gárdáját. A hazaiak soraiból Nagy Zsolt és Komáromi György egyaránt duplázni tudott, miután mindketten mindkét félidőben szereztek egy-egy gólt. A Loki már a 24. perctől tíz emberrel játszott Manrique kiállítása miatt, akkor már 0-1 volt az állás. Az első játékrész hajrájában ugyan Bódi Ádám 0-2-nél szépíteni tudott, a szünet utáni folytatásban a PAFC hamar visszaállította a kétgólos előnyt, és nem forgott veszélyben a magabiztos győzelme. A hajdúsági együttes a bajnokság ötödik helyén végzett.

Puskás Akadémia – Debreceni VSC 4-1 (2-1)
Gólszerzők: Nagy Zs. (15., 49. – az elsőt büntetőből), Komáromi (36., 90.), ill. Bódi Á. (45+4.)
Kiállítva: – ill. Manrique (24.)

A Fehérvár és a Diósgyőri VTK küzdelmes mérkőzés végül gól nélküli döntetlenre végződött, így a piros-kékek lemaradtak a dobogóról. Bartosz Grzelak csapata hiába mozgósított komoly erőket a győzelem érdekében, a 90. percben Szerafimov győztes gólnak hitt találatát hosszas videózás után les miatt elvették, így a Puskás megelőzte őket, a Fehérvár pedig csak a negyedik helyen végzett a bajnokságban.

Fehérvár FC – Diósgyőri VTK 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

A 33. forduló eredményei és további programja

Péntek:
Mezőkövesd – MTK Budapest 1-1

Szombat:
Fehérvár FC – Diósgyőri VTK 0-0
Paks – Kisvárda 2-1
Puskás Akadémia – Debreceni VSC 4-1

Vasárnap:
17:15 Kecskeméti TE – Zalaegerszeg (Tv: Duna World)
20:15 Ferencváros – Újpest (Tv: M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

Az állást biztosítja a Sofascore