Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Niké Liga: a DAC idegenbeli sikerrel szerezte meg a második helyet – videóval

A szlovák bajnokság (Niké Liga) felsőházi rájátszásának tizedik, utolsó előtti fordulójában az FC DAC 1904 a Zsolna vendégeként lépett pályára…

 

Az első félidei hátrányba kerülés ellenére az FC DAC 1904 csapata 3-2-es győzelmet aratott a Zsolna ellen Trencsénben. Az első játékrész nagy részében ugyan a Zsolna támadott többet, a veszélyesebb helyzetek azonban a DAC előtt adódtak. Ennek ellenére a 27. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, miután Patrik Ilko a kapujából rossz ütemben kimozduló Popovics felet ta hálóba emelt. A szerdahelyiek próbálkozásai ellenére az első játékrész végén a hazaiak voltak egygólos előnyben. A fordulást követően viszont hamar sikerült egyenlíteni, Herc lövésébe ugyanis Matej Trusa úgy piszkált bele, hogy az védhetetlenül vágódott a zsolnai kapuba. Tíz perccel később pedig már a Dunaszerdahelynél volt az előny, az 57. percben Matej Trusa újabb találatával juttatta előnyhöz a csallóközieket. Újabb tíz perc elteltével a vendégek tizenegyeshez jutottak, Matej Trusa pedig a büntetőpontról sem hibázott, megszerezve ezzel önmaga és csapata harmadik találatát a mérkőzésen. A triplázással pedig úgy tűnt eldőlt a három pont sorsa, a Zsolna nem sokat veszélyeztett. A hajrát még megnyomta a pályaválasztó, és a legvégén Ilko újabb góljával még ugyan közelebb zárkóztak, idegenbeli sikerével a DAC megszerezte a bajnokság második helyét.

A DAC soraiból Csinger Márkot a második félidő derekánál sérülés miatt kellett lecserélni, míg Redzic Damir a hajrában lépett pályára csereként.

Zsolna – FC DAC 1904 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Ilko (27., 90+13.), ill. Trusa (48., 57., 67. – a harmadikat büntetőből)

A felsőházi rájátszás aktuális állása

Standings provided by Sofascore