Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: nem lesz ott a tornán az AS Roma csillaga

A napokban kijelölték a címvédő argentin válogatott keretét az idei Copa Américára, amely tartogatott néhány meglepetést…

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

Az argentin válogatotthoz közelálló újságíró, Gastón Edul információi szerint Paulo Dybala egész biztosan nem lesz ott az idei Copa Américán szereplő keretben.

Mint ismert, az AS Roma színeiben kiváló szezont futó támadójátékos nem került be az előzetes, 29 fős listára, de mivel az 50 fős keretben rajta volt a neve, még lehetőség lenne a cserére, Edul szerint azonban ez már nem fog megtörténni.

“Nincs sérülése, mindez kizárólag taktikai döntés volt az edzői stáb részéről” – jelentette ki a TyC Sports munkatársa.

Dybala bár gyakran bajlódik sérülésekkel, 27 mérkőzésen 13 gólt és kilenc gólpasszt jegyzett a Serie A aktuális idényében az utolsó forduló előtt. Ennek ellenére a válogatottban mindig is kiegészítő szereplő volt, az utóbbi időben pedig gyakran hiányzott sérülés miatt. Lionel Scaloni úgy gondolta, hogy a 2022-es vb-győztes csapat tagjain kívül a csatárposztra Dybalánál fiatalabbakat hív meg, mint például Alejandro Garnacho (Manchester United) vagy Nicolás González (Fiorentina).

A 16 csapatos Copa Américát június 20-tól július 14-ig rendezik az Egyesült Államokban, az argentin válogatott PeruChile és Kanada társaságában szerepelhet majd az A csoportban.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!