Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: olasz vezetőedző veszi át az Ajax irányítását! – hivatalos

A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Ajax hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy Francesco Farioli veszi át a csapat irányítását a 2024/2025-ös szezontól…

A korábbi híreknek megfelelően tehát Francesco Fariolit nevezte ki az Ajax új vezetőedzőjének – erősítette meg hivatalos közleményében a klub. A fiatal szakember a Nice együttesétől érkezett, az amszterdami gárda három évre szóló szerződést kötött vele. Nem mellesleg Farioli lett az Ajax történetének első olasz trénere, továbbá szintén követte őt két állandó segítője, azaz Daniele Cavalletto és Felipe Sánchez Mateos. A szakmai stábhoz csatlakozik még segédedzőként Dave Vos, aki már évek óta dolgozik a klubnál, míg a kapusedzői posztot Jelle ten Rouwelaart fogja betölteni, aki az elmúlt években Vincent Kompany munkáját segítette. 

Francesco Farioli kapusedzőként dolgozott évekig Roberto De Zerbi mellett, először a Beneventonál, majd később a Sassuolonál is. Ezt követően segédedző volt az Alanyaspornál, majd később volt a klub vezetőedzője is, viszont előtte a Karagümrük együttesét irányította, 2020-2023-ig dolgozott Törökországban. A Nice tavaly nyáron nevezte ki, a nizzai csapatot az előkelő 5. helyre vezette.