Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaország: a torna után visszavonul a válogatott legeredményesebb gólszerzője!

A mértékadó francia L’Equipe című sportlap beszámolója szerint a nyáron az észak-amerikai profi labdarúgó-ligába (MLS) szerződő Olivier Giroud pályafutásában a nyári Európa-bajnokságot követően újabb komoly változás történik majd.

 

Mint ismert, a szeptemberben már 38. születésnapját ünneplő csatár elhagyja az AC Milan együttesét, és a Los Angeles FC futballistája lesz, ahol 2025. december 31-éig szóló szerződést írt alá.

Giroud amerikai szerződése kapcsán ugyan nem függ össze, ám kiderült, hogy a francia válogatott legeredményesebb gólszerzője (57 góllal) a nyári Európa-bajnokság után visszavonul a válogatottságtól.

“Minden bizonnyal, bármennyire is hiányozni fog ez az érzés, elérkezett az idő, hogy átadjam a helyemet a fiatalabb játékosoknak!” – jelentette ki az éppen az Eb és a francia válogatott esélyeiről a L’Equipe-nek a minap nyilatkozó Giroud.

A pályafutását a Grenoble együttesénél kezdő, majd az Istres, a Tours és a Montpellier érintésével az Arsenal, a Chelsea valamint az AC Milan együttesiben klasszissá érő Giroud a világbajnokságot már megnyerte 2018-ban a francia csapattal, most az igazán szép búcsúra készül az Európa-bajnokságon.