Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-be szerződhet az AC Milan csatára, Olivier Giroud – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan csatára, Olivier Giroud hamarosan az MLS-be igazolhat. 

(Photo by Sebastian Widmann – UEFA/UEFA via Getty Images)

A The Athletic információi szerint az MLS-ben szereplő LAFC előrehaladott tárgyalásokat folytat az AC Milan csatárával, Olivier Giroud-val, amikor lejár a szerződése a milánói klubbal.

Nincs még közel a megállapodás, mivel Giroud még mérlegeli a lehetőségeit a nyár előtt. A francia támadó maradhat a Milannál, de akár más európai klubhoz is mehet, vagy a Közel-Keletre, ha nem sikerül megegyeznie az amerikaiakkal. A LAFC rendelkezik az MLS felfedezési jogaival, ami azt jelenti, hogy elsőbbséget élveznek a szerződtetésénél bármelyik MLS-klub előtt, ami azt mutatja, hogy komolyan gondolják a tárgyalásokat.

A 37 éves Giroud idén újabb kiváló szezont fut az AC Milannal. A Serie A-ban 26 mérkőzésen (1851 perc) 12 gólt és 8 asszisztot jegyzett. A Milan a második helyen áll a Serie A-ban, és az Európa-liga negyeddöntőjében az AS Romával találkozik.

Mióta 2021 nyarán a Chelsea-től a Milanhoz került, Giroud szerves része volt a csapat sikereinek, amelyek között az első szezonjában megnyerte az olasz bajnoki címet. Olaszországban töltött ideje alatt 46 gólt szerzett.

Giroud régi francia csapattársa, a kapus Hugo Lloris idén csatlakozott a LAFC-hez.