Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: gólnélküli mérkőzésen búcsúzott el a Santiago Bernabéutól Toni Kroos

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) utolsó fordulójának szombati játéknapján lépett pályára a már biztos bajnok Real Madrid a hetedik helyet megszerző Real Betis ellenében.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

Az első játékrészben mindkét csapatnak voltak lehetőségei a gólszerzésre. A 15. percben Vieites hibázott és Camavingához rúgta a labdát, a francia játékos egyből letette Vinícius Júniornak a labdát, aki sokat várt, így a vendégek hálóőre letudta szedni a lábáról a játékszert, azonban a kipattanó pont Ferland Mendyhez került, aki azonban nem tudta kihasználni a hatalmas lehetőségét, mert Vieites bravúrral védeni tudott. A 37. percben Rodrygo verte meg Mirandát a jobbszélen, majd centerezett, amire Vinícius érkezett jól és sarokkal húzta kapura, de Vieites nagy védést bemutatva megmentette csapatát a góltól. A 37. percben egy szépen felépített akció végén Sabaly ívelte be a labdát a kapu elé, ami Héctor Bellerínt találta meg teljesen üresen, viszont a spanyol szélső mellé bólintott nagyon ígéretes helyzetből.

Az 51. percben Ayoze Pérez kínálta meg távolról Courtoist, a belga kapusnak pedig bravúrra volt szükséges, hogy hárítani tudja a lövést. Az 56. percben Bellingham is távolról próbálkozott, de Vieites a kezdeti bizonytalanságot követően összekapta magát és ezúttal is nagyot védett. A 60. percben Ayoze Pérez ugratta ki Mirandát, aki remekül lőtte el a labdát a bal alsó irányába, azonban Courtois hatalmasat védve kiszedte a játékszert. A 85. percben Toni Kroos lőtt el távolról egy szabadrúgást, azonban Vieites kitudta szögletre ütni a labdát. A német középpályásnak pedig ez volt az egyik utolsó mozzanata a Santiago Bernabéu gyepén, miután lecserélte őt Carlo Ancelotti, és mint ismert, az Európa-bajnokságot követően abbahagyja a profi labdarúgó karrierjét. A mérkőzésen pedig már nem volt komolyabb lehetőség, így 0-0-val fejeződött be a találkozó.

Real Madrid – Real Betis 0-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Santiago Bernabéu (Madrid), Vezette: Isidro Díaz de Mera
Gól: ill.
Sárga lap: Nacho (5.), Carvajal (72.) ill. Papastathopoulos (84.)
Kiállítás: ill.

Real Madrid: Courtois (Arrizabalaga 63.) – Carvajal (Lucas 73.), Rüdiger, Nacho (Militao 64.), Mendy – Valverde, Camavinga (Modric 73.), Kroos (Ceballos 86.) – Rodrygo, Bellingham, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Real Betis: Vieites – Sabaly, Papastathopoulos, Visus, Miranda – Johnny, Roca – Bellerín, Rodri (Altimira 72.), Pérez – Willian José (Ezzalzouli 80.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini

A 38. forduló eddigi eredménye és további menetrendje:
Péntek:
Girona – Granada 7-0

Szombat:
Osasuna – Villarreal 1-1
Sociedad – Atlético Madrid 0-2
Almería – Cádiz 6-1
Rayo Vallecano – Athletic Bilbao 0-1
Real Madrid – Real Betis 0-0

Vasárnap:
14:00 Getafe – Mallorca (Tv: Spíler2)
16:15 Celta Vigo – Valencia (Tv: Spíler2)
16:15 Las Palmas – Alavés (Tv: Spíler1)
21:00 Sevilla – Barcelona (Tv: Spíler2)

A bajnokság állása:

Az állást biztosítja a Sofascore