Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: a Barcelona legyőzte a Lyont a döntőben – videóval

A szombati kora esti órákban rendezték a női Bajnokok Ligája 2023-2024-es kiírásának döntőjét a címvédő FC Barcelona és a sorozat rekorderének számító Olympique Lyon között…

(Photo by Daniela Porcelli/Eurasia Sport Images/Getty Images)

A Barcelona megvédte a címét a női Bajnokok Ligájában, ugyanis a bilbaói döntőben két második félidei találattal 2-0-ra legyőzte az Olympique Lyont.

A Barcelona lépett fel kezdeményezőbben a mérkőzésen, és az első félidő nagy részében a címvédő vezetett támadásokat. Ennek ellenére az OL biztosan állta a sarat, a katalánok pedig bár próbálkoztak becsülettel, csak egy-egy kisebb lehetőség adódott Bonmatiék előtt a gólszerzésre, azonban képtelenek voltak túljárni Endler kapus eszén. Az első játékrész így aztán gól nélküli döntetlennel ért véget. A szünet után sem sokat változott a játék képe, továbbra is a Barca vezetett támadásokat, mezőnyfölénye azonban változatlanul meddőnek bizonyult. Egyszercsak a 63. percben az aranylabdás Aitana Bonmati tört be a tizenhatoson belülre, majd az ötös sarkáról megeresztett lövése a menteni igyekvő hátvéd lábán felpattanva a hosszú sarokban kötött ki, így a katalánok megszerezték a vezetést. A hátrányba kerülést követően a Lyonnak lett sürgősebb, és az egyenlítés érdekében Sonia Bompastor rövid időn belül több cseréjét is kihasználta, többek közt Hegerberget is pályára küldte. A francia csapat nagy lendülettel próbálkozott a hajrában az egyenlítésért, erőfeszítései azonban nem jártak sikerrel. A legvégén a Barca egy ellentámadás végén bevitte a második gólt, mellyel végképp eldöntötte a trófea sorsát, két cserejátékos összjátékát követően Alexis Putellas Pina visszapasszát vágta a hálóba. Ezzel a katalánok legyőzték az OL-t, a 2021-es és a 2023-as sikert követően négy éven belül immár harmadszor hódították el a Bajnokok Ligája-címet.

FC Barcelona – Olympique Lyon 2-0 (0-0)
Helyszín: Estadio San Mamés, Bilbao; Vezette: Rebecca Welch (angol)
Gólszerzők: Bonmati (63.), Putellas (90+5.), ill.
Sárga lapok: Putellas (90+6.), ill. Renard (70.), Endler (90+8.)
Kiállítva:ill.

FC Barcelona: Coll – Bronze, Paredes, Engen, Rolfö (Batlle 67.) – Bonmati, Walsh (Putellas 90+2.), Guijarro – Graham, Paralluelo (Brugts 87.), Caldentey (Pina 90+2.). Vezetőedző: Jonatán Giraldez.

Olympique Lyon: Endler – Carpenter, Renard, Gilles (Becho 81.), Bacha – Horan, Egurrola Wienke, van de Donk (Hegerberg 81.) – Diani, Dumornay, Cascarino (Majri 66.). Vezetőedző: Sonia Bompastor.