Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: győzelemmel zárta a 2023/24-es szezont a Juventus – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó fordulójának szombati játéknapján a bronzérmes Juventus látta vendégül a 12. helyezett Monzát.

(Photo by Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A mérkőzésen a Juventus kezdett jobban és az első félórában több lehetőséget is kidolgoztak, amiből kettőt sikerült is gólra váltani. A 26. percben szerezték meg a vezetést a “Zebrák”, Arkadiusz Miliktől kapott egy labdát a 16-os közelében Federico Chiesa, majd az olasz támadó áthámozta magát a védőjén, és ugyan kissé kiszorított helyzetből, de sikerült a kapuba lőnie, 1-0! A 28. percben jött a Juventus második gólja, Fagioli szögletére Alex Sandro érkezett a rövid sarkon és megelőzve védőjét a kapuba fejelt erőből, 2-0!

Az 52. percben a Monza is feltudott mutatni egy komolyabb lehetőséget, azonban Samuele Birindelli lövését a csereként beálló Pinsoglio hárítani tudta. Az 54. percben végleg eldönthette volna a mérkőzést a “Bianconeri”, azonban Federico Chiesa csak a kapufát találta el. A 61. percben ismét az olasz támadó veszélyeztetett, viszont most sem tudta meglőni második gólját a találkozón, mert ezúttal Sorrentino bravúrral hárítani tudta a lövését. A hátralévő időben pedig komolyabb lehetőséget már nem dolgoztak ki a csapatok, így az első félidőben kialakult a 2-0-s végeredmény.

Juventus – Monza 2-0 (2-0)
Helyszín: Allianz Stadion (Torino), Vezette: Maria Sole Ferrieri Caputi
Gólszerzők: Chiesa (26.), Alex Sandro (28.) ill.
Sárga lap: Yildiz (63.) ill. Carboni (38.)
Kiállítás:ill. Zerbin (90.)

Juventus: Perin (Pinsoglio 46.) – Danilo, Rugani, Alex Sandro (Djaló 73.) – Weah, Fagioli (Nicolussi Caviglia 79.), Alcaraz, Iling Junior – Chiesa, Milik (Vlahovic 73.), Yildiz (Miretti 88.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Monza: Sorrentino – D’Ambrosio, Pablo Marí, Izzo – Birindelli (Zerbin 66.), Gagliardini (Bondo 46.), Pessina, Pereira (Kyriakopoulos 75.) – Colpani (Djuric 46.), Carboni (Ferraris 81.), Mota. Vezetőedző: Raffaele Palladino

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 38. forduló eredményei és további programja:
Csütörtök:
Cagliari – Fiorentina 2-3

Péntek:
Genoa – Bologna 2-0

Szombat:
Juventus – Monza 2-0
20:45 AC Milan – Salernitana (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
18:00 Atalanta – Torino (Tv: Sport 2)
18:00 Napoli – Lecce
20:45 Empoli – AS Roma
20:45 Frosinone – Udinese
20:45 Lazio – Sassuolo
20:45 Hellas Verona – Inter

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore