Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Genoa ellen ért véget a Bologna kilenc meccse tartó veretlenségi szériája! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 38. fordulójának pénteki játéknapján a 3. helyért harcban lévő Bologna a Genoa otthonában lépett pályára.

(Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a mérkőzés első 10 perce, de a 13. minutumban így is megszületett a találkozó első gólja. Ekkor Martin szélről a második hullámba érkező visszagurítására Malinovsky érkezett középen, ő pedig a kapufa érintésével, rendkívül pontosan kilőtte a bal alsó sarkot, 1-0! A Bologna első nagy lehetősége a 26. percben alakult ki, amikor egy beadást Fabbian tudott kapura fejelni, de a hosszú sarokba tartó próbálkozása a jobb kapufáról kifelé pattant. A játékrész második fele még kevesebb lehetőséget hozott, a Bologna ugyan próbálkozott becsülettel támadások építésével, de nem tudtak mit kezdeni a Genoa agresszív és jól szervezett védekezésével, így a hazaiak egygólos vezetéssel mehettek a félidei szünetre.

A második játékrész első veszélyes lehetőségei Fabbian nevéhez fűződtek, aki előbb a 49. percben kevéssel a jobb alsó mellé lőtt, majd az 52. minutumban 17-18 méterről vette célba Leali kapuját, de a hazaiak hálóőre fogni tudta a próbálkozását. A kimaradt lehetőségek aztán megbosszulták magukat, az 59. percben ugyanis megszerezte második gólját is a Genoa! Ekkor egy labdaszerzést követően Vitinha kapott kiváló labdát Gudmundssontól, a támadó pedig a kapujából kijövő Ravaglia fölött higgadtan a jobb alsóba emelt, 2-0! A második gól lényegében el is döntötte az érdemi kérdéseket, ugyanis szinte semmilyen lehetőséget nem hozott a mérkőzés utolsó harminc perce. Újabb nagy helyzetre egészen a ráadásig kellett várni, amikor a 91. percben Ekuban lövése kipattant Bagnoliniről, a labda pedig Gudmundsson elé került, ő viszont nem találta el a kaput ígéretes helyzetben. A Genoa viszont így is otthon tudta tartani a három pontot, a Bologna számára pedig ez a vereség azt jelenti, hogy minden bizonnyal nem ők fogják a harmadik helyen zárni a Serie A 2023/24-es kiírását.

Genoa – Bologna 2-0 (1-0)
Helyszín:
Stadio Luigi Ferraris Vezette: A. Santoro
Gólszerzők:
Malinovsky (13.), Vitinha (59.) ill.-
Sárga lapok: Leali (68.) ill. El Azzouzi (56.), Castro (64.)
Kiállítás:ill.-

Genoa: Leali (Sommariva 86.) – Vasquez, Vogliacco, Cittadini (Matturro 77.) – Martin, Thorsby, Frendrup, Malinovsky (Strootman 63.), Sabelli (Spence 63.) – Vitinha (Ekuban 77.), Gudmundsson Vezetőedző: Alberto Gilardino

Bologna: Ravaglia (Bagnolini 86.) – De Silvestri (Corazza 86.), Beukema, Lucumi, Lykogiannis – Moro – Orsolini (Ödgaard 61.), El Azzouzi, Fabbian (Urbanski 61.), Saelemaekers (Karlsson 70.) – Castro Vezetőedző: Thiago Motta

A mérkőzés összefoglalója:

A 38. forduló eredményei és további programja:

Csütörtök:
Cagliari – Fiorentina 2-3

Péntek:
Genoa – Bologna 2-0

Szombat:
18:00 Juventus – Monza
20:45 AC Milan – Salernitana (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
18:00 Atalanta – Torino (Tv: Sport 2)
18:00 Napoli – Lecce
20:45 Empoli – AS Roma
20:45 Frosinone – Udinese
20:45 Lazio – Sassuolo
20:45 Hellas Verona – Inter

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore