Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: szerződést hosszabbított balhátvédjével a Juventus! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított balhátvédjével, Andrea Cambiasoval.

(Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images)

A péntek délutáni órákban a Juventus gárdája hivatalos közleményt adott ki, melyből kiderült, hogy Andrea Cambiaso új, hosszú távú szerződést írt alá a csapattal. A balhátvéd annak ellenére döntött a hosszabbítás mellett az “Öreg Hölggyel”, hogy komoly kérője akadt a Premier Leagueből az Aston Villa csapatának személyében, akik készek lettek volna érte akár 40 millió eurót is adni a játékjogáért. Cambiaso viszont az új szerződés mellett döntött, ami a korábbi, 2027 nyaráig érvényes megállapodását további két évvel, azaz egészen 2029 nyaráig kitolta. A hírek szerint a 24 éves játékosnak az új kontraktus aláírásának köszönhetően megduplázódott a fizetése. A szerződéshosszabbítás összességében nem meglepő a Juve részéről, hiszen Cambiaso már az első szezonjában fontos elemévé vált a keretnek, és az Olasz Kupa fináléjában ő adta a gólpasszt Vlahovic találatánál, ami mint később kiderült a győzelmet is jelentette.

Andrea Cambiasót 2022 nyarán 13,3 millió euró ellenében igazolta le a Juventus a Genoa csapatától. A balhátvéd az előző szezont kölcsönben a Bolognánál töltötte, ezt követően tért vissza a Juvéhoz. A torinói gárda mezében ebben a szezonban összesen 39 meccsen 2723 percet töltött a pályán, ez idő alatt pedig 3 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.

A Juventus Cambiaso szerződéshosszabbításán kívül azt is bejelentette, hogy Daniele Rugani személyében sikerült megállapodniuk egy másik játékossal is a közös folytatást illetően.