Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship Playoff: a Southampton a harmadik feljutó a Premier League-be, miután megverte a Leeds Unitedet – videóval

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) playoffjának döntőjében a Leeds United és a Southampton mérkőzött meg egymással a Wembley-ben.

(Photo by Andrew Kearns – CameraSport via Getty Images)

Az első komolyabb lehetőségig a 24. percig kellett várni, amiből viszont rögvest gól is született. A Southampton két gyors passzal eljuttatta a labdát Smallbone-hoz, aki egy átvételt követően remek ütemben ugratta ki a roppant rosszul védekező Leeds védők között Adam Armstrongot, a támadó pedig higgadta maradt és Meslier mellett a kapuba lőtt 11 méterről, 0-1! Még az első játékrészben megduplázhatta volna saját góljai számát és csapata előnyét Armstrong, azonban lövését Meslier bravúrral védeni tudta.

A második játékrész elején egyenlíthetett volna a Leeds United, de Crysencio Summerville egy átvételt követően ígéretes helyzetben fölé lőtt. A 68. percben a Southampton ismét elpuskázta azt a lehetőséget, hogy két góllal is vezessenek, a csereként beálló Samuel Edozie érkezett egy labdára, azonban lövése elkerülte a kaput. A 84. percben óriási lehetőség adódott a “Fehérek” előtt, azonban Daniel James elpuskázta azt, csak a felső kapufát találta el. A hosszabbítás 4. percében ismét Daniel James egyenlíthetett volna, de most Alex McCarthy eszén nem tudott túljárni a Soton hálóőre bravúrral védeni tudott.

A playoffot tehát a Southampton nyerte, így ők a harmadik feljutók a Premier League-be a bajnok Leicester City és az ezüstérmes Ipswich Town mellett.

Leeds United – Southampton 0-1 (0-1)
Helyszín: Wembley Stadion (London), Vezette: J. Brooks
Gólszerző:ill. Armstrong (24.)
Sárga lap: Summerville (43.) ill. Bednarek (39.), Fraser (45.), Harwood-Bellis (52.), C. Adams (79.), Downes (86.)
Kiállítás:ill.

Leeds United: Meslier – Gray, Rodon, Ampadu, Firpo (Joseph 83.) – Gruev, Kamara (C. Roberts 73.) – Gnonto (D. James 66.), Rutter, Summerville (Anthony 74.) – Piroe. Vezetőedző: Daniel Farke

Southampton: McCarthy – Walker-Peters, Harwood-Bellis, Bednarek, Stephens – Smallbone, Downes, Aribo – Brooks (Edozie 35. – Manning 84.), Armstrong, Fraser (C. Adams 70.). Vezetőedző: Russell Martin

A mérkőzés videós összefoglalója: