Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Profesional: először kapott ki a River, nem nyert a Boca sem – videóval

Az argentin bajnokság közelmúltban rajtolt idei második kiírásában, a Liga Profesionalban a hétvégén a 3. forduló mérkőzéseit rendezik…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az Argentinos Juniors meglepetésre 1-0-ra legyőzte a kettőből kettő győzelemmel rajtoló címvédő River Plate gárdáját. A hazaiak bátran vetették bele magukat a küzdelembe és már a találkozó elején több ígéretes helyzetet alakítottak ki. A “milliomosok” ugyan többet birtokolták a játékszert, kevés igazi lehetőséget dolgoztak ki. Nem sokkal a szünet előtt a Bicho a vezetést is megszerezte, amikor Alan Lescano meglódult a kapu felé, majd nagyjából húsz méterről egy védhetetlen átlövéssel emelt Armani kapujába. A térfélcsere után is próbálkozott a River, de a nagyobb helyzetek rendre az Argentinos előtt adódtak, akik több veszélyes ellentámadást vezettek, és könnyen tovább növelhették volna előnyüket. Végül újabb gól nem esett, a River két győzelem után elszenvedte első vereségét az új kiírásban.

Argentinos Juniors – River Plate 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lescano (40.), ill.

 

Az egy-egy győzelemmel és vereséggel rajtoló Boca Juniors gól nélküli döntetlenre végzett a hatpontos Talleres Córdoba ellen. A Xeneize kellően motivált volt ezen a mérkőzésen, és már az első félidőben komoly nyomást tudott helyezni ellenfele kapujára, ennek ellenére Cavaniék csak két lesgólra voltak képesek, melyeket nem adott meg a játékvezető. A második játékrészben kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, Girotti fejese révén a vendégek a kapufát is eltalálták, érvényes gól azonban nem született. Az első félidőben a Boca, a másodikban a Talleres volt aktívabb, így a pontosztozkodás igazságosnak mondható.

Boca Juniors – Talleres Córdoba 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

A bajnokság aktuális állása