Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Rossi tisztában van vele, hogy nehéz csoportba került a magyar válogatott

A magyar válogatott a hétfői napon megkezdte a felkészülést a közelgő Európa-bajnokságra az MLSZ telki edzőközpontjában…

(Photo by Hilmi Sever/Anadolu via Getty Images)

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Telkiben megtartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy mennyire erős csoportba került a csapat, de ennek ellenére a továbbjutás a cél:

“Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz csoportba kerültünk, bár talán nem annyira, mint a legutóbbi Eb-n. De nem ijedünk meg a kihívásoktól, magabiztosak vagyunk, és tudjuk, hogy bármelyik riválissal szemben van esélyünk a győzelemre, ahogyan ki is kaphatunk. Amit mi meg tudunk tenni, az az, hogy a lehető legjobban felkészülünk, önbizalommal telve vágunk neki a tornának, és reméljük, hogy a szerencse is mellénk áll, ahogyan erre nemcsak a futballban, hanem az élet minden területén szükség van.”

A kapitány elmondta, a jövő héten sorra kerülő két barátságos találkozó, az írek ellen idegenben, valamint Izrael ellen Debrecenben azt a célt szolgálja, hogy segítse az együttes eredményes felkészülését.

“Két különböző stílusban játszó csapatról van szó, de mi mindkét összecsapást nagyon komolyan vesszük, mert ezek fontos részei a felkészülésnek” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

Az 59 éves szakvezető azt mondta, meccsről meccsre gondolkodnak, a válogatott tagjai számára jelenleg a Svájc ellen június 15-én sorra kerülő első csoportmérkőzés “életük legfontosabb összecsapása”.

“Tudjuk, hogy a szurkolóink nagyon izgatottak, az elvárásaik pedig eléggé magasak. Büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re, de nemcsak azért utazunk el Németországba, hogy részt vegyünk a tornán, hanem azért is, hogy valami nagyszerű élménnyel ajándékozzuk meg magunkat és a magyar drukkereket” – tette hozzá a kapitány.

Az Európa-bajnokságot megelőzően a magyar csapat június 4-én Írország ellen Dublinban, június 8-án pedig Izrael ellen Debrecenben vív felkészülési mérkőzést.

A magyar válogatott a június 14-én kezdődő németországi kontinensviadalon a házigazdák mellett Svájc és Skócia válogatottjával került egy csoportba.