Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Boca színeiben térhet haza az egykori argentin válogatott szélső – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Boca Juniors érdeklődik a CF Monterrey rutinos szélsőjének szerződtetése iránt…

(Photo by Alfredo Lopez/Jam Media/Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a Boca Juniors vezetősége tárgyalásokat kezdeményezett a mexikói CF Monterrey argentin támadója, Maximiliano Meza szerződtetéséről, azonban klubja csak szerződése lejártával, a naptári esztendő végén engedné el a rutinos játékost.

A 31 éves argentin szélső korábban hazájában a Gimnasia La Plata és az Independiente csapatait erősítette, mostani állomáshelyét 2019 óta szolgálja. Meza azóta fontos szereplője a Rayados támadójátékának, rendszerint sokoldalú és eredményes játékkal segíti csapata boldogulását. Tagja volt a 2019-ben és a 2021-ben CONCACAF Bajnokok Ligáját nyert együttesnek, utóbbi alkalommal a torna álomcsapatában is helyet kapott, míg 2019-ben megnyerték a mexikói Aperturát.

Összességében 234 mérkőzésen 39 gól és 32 előkészítés fűződött eddig a nevéhez a mexikói csapatnál.

Meza 2018 és 2022 között összesen 11 alkalommal lépett pályára az argentin válogatottban, részt vett a 2018-as vb-n, később viszont már csak elvétve kapott meghívót a nemzeti csapathoz.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!