Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte pályafutását az egykori magyar válogatott támadó – HIVATALOS

A másodosztályú Budapest Honvéd megerősítette, hogy az egykori magyar válogatott támadó befejezi a pályafutását…

A Budapest Honvéd hivatalos oldalán erősítette meg, hogy Futács Márkó befejezi a pályafutását. A kispestiek közleménye részletezte, hogy a támadó szerződtetésekor végzett előzetes orvosi vizsgálatokon a szakemberek ugyan mindent rendben találtak, de a csapatedzések terhelése mellett Futácsnál újra térdfájdalmak jelentkeztek, ezért úgy döntött, hogy befejezi a pályafutását.

A 34 éves támadó karrierje nagy részét légiósként töltötte. Futács megfordult Franciaországban, Németországban, Angliában, Horvátországban, Törökországban és Szlovéniában, a horvát bajnokságban gólkirály is volt.

A 2022-2023-as NB II-es idényben 16 mérkőzésen kilenc gólt szerzett a második helyen feljutó MTK színeiben, azonban csapata feljutását követően az élvonalban kevesebb lehetőséget kapott, így a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak egymással. Legközelebb tavasszal a Honvédhoz írt alá, azonban fizikai állapotából kifolyólag egyetlen mérkőzésen sem tudott pályára lépni.

Futács a magyar válogatottban három mérkőzésen lépett pályára: még 2014-ben, Pintér Attila irányítása alatt Finnország, Albánia és Kazahsztán ellen összesen 80 percet kapott a nemzeti együttesben.