Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: számtalan olaszországi légiós az albánok keretében

A második Európa-bajnoki szereplésére készülő albán válogatott kijelölte keretét az idei kontinensviadalra…

(Photo by Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images)

Az albán válogatott brazil szövetségi kapitánya, Sylvinho nyilvánosságra hozta 27 fős keretét az Európa-bajnoki felkészülésre.

Albánia keretében 11 játékos Olaszországban játszik, beleértve Kristjan Asllanit (Inter) és Elseid Hysajt (Lazio), de tagja a keretnek Armando Broja (Fulham), vagy éppen a korábban az NB I-ben is játszó Ylber Ramadani és Jasin Asani.

Az egykor a Barcelonát is megjárt szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón így nyilatkozott a keretről és a célokról: A játékosok kiválasztása nagy felelősség, sajnos nem tudok mindenkit magammal vinni. A legjobbat akartam kihozni a csapatból, és minden erőmmel azon vagyok, hogy a maximumot nyújtsuk. Németországban a hárommillió albánért fogunk küzdeni. Minden mérkőzésen küzdeni fogunk, ez a mi mentalitásunk. A futball gyönyörű, és bármi megtörténhet, nézzük Portugáliát 2016-ban. Nagyon erős csapat, rendkívüli edzővel, de csak három döntetlent ért el a csoportban, majd mégis megnyerte a trófeát. Megfelelő hozzáállással kell pályára lépnünk, de élveznünk is kell a lehetőséget, hogy a kontinens legjobb csapatai ellen mérettethetjük meg magunkat. A cél az, hogy menjünk, küzdjünk minden pontért, növekedjünk és fejlődjünk.”

Az albánok a torna “halálcsoportjába” kerültek, hiszne sorrendben Olaszország, Horvátország és Spanyolország ellen léphetnek pályára.

Az albán válogaottt kerete

Kapusok: Elhan Kastrati (Cittadella), Thomas Strakosha (Brentford), Etrit Berisha (Empoli), Simon Simoni (Eintracht Frankfurt)
Hátvédek: Iván Balliu (Rayo Vallecano), Mario Mitaj (Lokomotiv Moszkva), Elseid Hysaj (Lazio), Berat Gjimshiti (Atalanta), Enea Mihaj (Famalicao), Marash Kumbulla (Sassuolo), Naser Aliji (Voluntari), Ardian Ismajli (Empoli), Arlind Ajeti (Frosinone)
Középpályások: Nedim Bajrami (Sassuolo), Qazim Laci (Sparta Praha), Ylber Ramadani (Lecce), Kristjan Asllani (Internazionale), Ernest Muci (Besiktas), Amir Abrashi (Gashoppers), Medon Berisha (Lecce), Klaus Gjasula (Dramstadt 98)
Támadók: Jasir Asani (Kvangdzsu), Armando Broja (Fulham), Arbër Hoxha (Dinamo Zagreb), Mirlind Daku (Rubin Kazan), Rey Manaj (Sivasspor), Taurant Seferi (Baniyas Club)