Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a Ferencváros válogatott támadója – HIVATALOS

A Ferencváros bejelentést tett az NB I-es gólkirály támadója jövőjéről…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Ferencváros hivatalos honlapján számolt be róla, hogy meghosszabbította magyar válogatott csatára, Varga Barnabás szerződését.

A 29 esztendős támadó az előző szezonban 31 mérkőzésen szerzett 26 góllal volt a bajnokság gólkirálya a Paks színeiben, majd tavaly nyáron igazolt a fővárosiakhoz. Varga a zöld-fehérek színeiben sem lassított, 24 bajnokin szerzett 20 góljával megvédte a gólkirályi címet, összességében pedig 40 tétmeccsen 29 találatig jutott.

Varga pályára lépett Európa-konferencialigában, ahol betalált a Csukaricski és a Fiorentina ellen is, és fontos szereplője lett a magyar válogatottnak, bekerült az Európa-bajnokságra készülő keretbe is.

“Úgy gondolom, hogy eddig bevált az ideigazolásom, jól érzem magam a csapatnál, hála Istennek a gólok is jönnek, úgyhogy abszolút megtaláltam a helyem. Mindig próbálom a maximumot nyújtani, természetesen az edzéseken és a meccseken is. Azt gondolom, taktikailag fejlődtem sokat. Európában focizni úgymond kicsit másabb, nagyobb taktikai tudást igényel. Ezen a téren mindenképpen fejlődtem, és még sokat kell is fejlődnöm, úgyhogy ezek mindenképpen pozitív dolgok. Örülök, hogy itt lehetek. Úgy gondolom, hogy kölcsönösen jó a klubnak és nekem is ez az együttműködés. Nagyon örülök, hogy hosszabbítottunk. Mindjárt itt az Eb, így nyilván fontos volt, hogy tiszta fejjel tudjak oda is menni, ne kelljen az átigazolásokon is gondolkodnom. Minden szempontból megfelelő az időpont” mondta el a csatár a szerződéshosszabbítás kapcsán.