Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megtalálta új vezetőedzőjét a Bayern München – HIVATALOS

A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy kinevezték Thomas Tuchel utódját. 

(Photo by Richard Sellers/PA Images via Getty Images)

A Bayern München megerősítette, hogy Vincent Kompanyt nevezték ki az új vezetőedzőnek. A 38 éves szakember hároméves, 2027-ig szóló szerződést írt alá.

A sportsajtó már a múlt héten biztosra vette, hogy a belga szakember veszi át a Bundesliga-klub irányítását. A hírek szerint a klubok 12 millió eurós kompenzációs csomagban állapodtak meg Kompanyért, mivel a Burnley-vel kötött szerződése 2028-ig szólt volna.

„Nagyon várom a Bayern nyújtotta kihívásokat. Nagy megtiszteltetés, hogy ennél a klubnál dolgozhatok, mivel a Bayern egy intézmény a nemzetközi futballban. Edzőként ki kell állni azért, aki emberként vagy: Szeretem a játékot, a kreativitást, és agresszívnek és bátornak is kell lennünk a pályán. Most a legelemibb dolgokat várom: a játékosokkal való munkát, a csapatépítést. Ha az alapok megvannak, a sikerek is követni fogják”

– Kompany a Bayern hivatalos oldalának.

Kompany egy évvel ezelőtt a Premier League-be vezette a Burnley-t a debütáló szezonjában, amikor 101 ponttal megnyerte az angol másodosztályt (Championship). A klub azonban a következő szezonban kiesett az első osztályból, miután 38 meccsen mindössze 24 pontot szerzett.

A Burnley közleményében azt írta:

„Megértjük egy olyan klub vonzerejét és presztízsét, mint a Bayern München, és tiszteletben tartjuk Vincent ambícióját, hogy új lehetőségeket keressen. Csak a legjobbakat kívánjuk Vincentnek, és  nagyra értékeljük azt az elkötelezettséget, amikor ennek a futballklubnak a menedzsere volt.”

A Burnley azt is megerősítette, hogy „megkezdték az új menedzser keresését, és a megfelelő időben bejelentést tesznek”.

A Manchester City korábbi csapatkapitánya korábban két évig irányította az Anderlechtet, azt a klubot, ahol játékos pályafutását kezdte és befejezte.