Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: sérülés miatt kihagyja a csoportkört a belgák védője!

Sérülést szenvedett a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen a belga válogatott meghatározó védője, Thomas Meunier, aki így egyelőre nem utazott el a kerettel Németországba.

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, a belga válogatott az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén 3:0-ra legyőzte Luxemburg csapatát. A találkozót egyetlen tényező árnyékolta be a “Vörös Ördögök” részéről, mégpedig Thomas Meunier sérülése. A rutinos védő izomsérülést szenvedett, ami miatt nem utazott el a kerettel Németországba.

A belgák kerete így 24 fősre csökkent, ugyanakkor a szövetségi kapitány, Domenico Tedesco nem tervez senkit sem behívni Meunier pótlására, mivel reményei szerint az egyenes kieséses szakaszban már számíthat a Trabzonsporban futballozó játékosra. Ameddig pedig a 32 éves Meunier nem épül fel, addig Tedesco 5 védővel tervezi megoldani a rájuk váró feladatokat.

A belga válogatott az E-jelű kvartettbe került, ahol Szlovákiával, Romániával és Ukrajnával fognak megmérkőzni az egyenes kieséses szakaszba való továbbjutásért.