Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar játékos lett a DAC első nyári igazolása – HIVATALOS

A szlovák bajnokságban (Niké Liga) szereplő FC DAC 1904 együttese bejelentette az első nyári erősítését…

 

Az FC DAC 1904 hivatalos oldalán erősítette meg, hogy szerződtette a Győr tehetséges középpályását, Tuboly Mátét.

A 19 éves játékos 2020-tól állt az ETO alkalmazásában, és mindössze 16 évesen bemutatkozott az NB II-ben. Ezt követően két idényben futballozott a magyar másodosztályban, az elmúlt idényben pedig kölcsönben a DVSC-ben szerepelt, 12 NB I-es találkozón lépett pályára. Tuboly rendszeres szereplője volt a különböző magyar korosztályos válogatottaknak.

“A DAC keretében olyan srácok vannak, akikkel együtt futballoztam az ETO-ban, velük beszélgettem az itteni feltételekről és csak szuperlatívuszokat hallottam tőlük. Többen is szerettünk volna Győrből Dunaszerdahelyre kerülni, figyelemmel követtük a sárga-kékek eredményeit és mérkőzéseit. A DAC egy nagyon jelentős klub, amellyel mindig szimpatizáltam és nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért. A pályán igyekszem mindig otthagyni a szívem és a maximumot nyújtani a csapat érdekében – pontosan ezt próbálom majd nyújtani az új állomáshelyemen is. Már alig várom a nyári felkészülés kezdetét” – mondta a csallóköziek új szerzeménye.

“Tuboly Máté egy rendkívül ígéretes, a hatos és a nyolcas pozíciójában is bevethető középpályás, aki nagyon fiatal korától a felnőttek között szerepel. Annak ellenére, hogy még csak 19 éves, az új idény már a negyedik lesz számára a profi labdarúgásban. Az NBI-ben eltöltött legutóbbi szezonja során értékes tapasztalatokkal gazdagodott, most pedig lehetősége nyílik követni honfitársai, Vitális és Csinger útját, akik mindketten a kezdőcsapatunk stabil tagjai. Sok sikert kívánunk neki a DAC színeiben” – tette hozzá a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.