Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztették edzői posztjáról az egykori legendás uruguayi csatárt – HIVATALOS

A legutóbbi súlyos vereség után az uruguayi bajnokságban (Primera División) szereplő Nacional vezetőedzője menesztése mellett döntött…

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

Az uruguayi Nacional menesztette vezetőedzőjét, Álvaro Recobát, miután a múlt hétvégén a csapat hosszú ideig emberelőnyben játszva szenvedett 3-0-s vereséget a Cerro Largo ellen az Intermedio első fordulójában.

A 48 éves szakember annak idején aktív játékosként elsősorban az Inter színeiben alkotott emlékezeteset. Recoba 1997 és 2008 között 261 mérkőzésen 72 gólt szerzett a milánói csapat színeiben, miközben két-két olasz bajnoki címet, kupát és szuperkupát nyert, valamint 1998-ban UEFA-kupa-győztes lett az együttessel. Az uruguayi karmester menet közben kölcsönben a Veneziát és a Torinót is erősítette, majd a görög Panioniosz játékosa volt, mielőtt visszatért nevelőcsapatához, a Danubióhoz.

Recoba két ízben erősítette korábban a Nacionalt, az európai kalandja előtt 1996 és 1997 között, valamint pályafutása legvégén 2011 és 2015 között volt a csapat játékosa. Utóbbi ciklus alatt két bajnoki címet nyert a montevideóiakkal.

Recoba 1995 és 2007 között 69 pályára lépés alatt 11-szer volt eredményes az uruguayi válogatott színeiben, mellyel részt vett a 2002-es világbajnokságon.

Az egykori közönségkedvenc labdarúgó 2021-ben segédedző volt a Nacionalnál, majd 2022 januárjától a tartalékcsapat vezetőedzői feladatait látta el. Recoba irányítása alatt az elmúlt bő hét hónapban a csapat 26 mérkőzésből 16-ot nyert meg öt-öt döntetlen és vereség mellett. A Nacional a második helyen végzett a nagy rivális Penarol mögött az Aperturában, miközben a Libertadores-kupában bejutott a legjobb 16 közé.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!