Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: több hétre kidőlt a szerbek egyik kulcsjátékosa!

Ezen a tornán már nem számolhat egyik kulcsjátékosával a szerb válogatott, miután az Anglia ellen 1:0-ra elveszített mérkőzésen a vártnál súlyosabb sérülést szenvedett Filip Kostic.

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Alaposan megszorongatta a torna egyik legfőbb esélyesét, az angol válogatottat Szerbia csapata az Eb csoportkörének első fordulójában, de Bellingham góljával végül az angolok 1:0-ra megnyerték az összecsapást. A találkozó nem csak a vereség miatt lehet fájdalmas a szerbek számára, hanem azért is, mert súlyosan megsérült az egyik kulcsjátékosuk, Filip Kostic. A Juventus labdarúgója az első félidőben Bellinghammel ütközött, ami után még visszatért a pályára, de végül még a félidő előtt cserét kért. Az azóta elvégzett orvosi vizsgálatokból kiderült, hogy Kosticnak megsérültek a térdszalagjai, pontosabban az oldalsó oldalszalagjai zúzódtak meg. A 31 éves játékosra így legalább kéthetes kihagyás vár, így ezen a tornán már nem tud pályára lépni, hogy segítse a válogatottját.

A szerb nemzeti csapat tájékoztatása szerint Kostic egyelőre még a csapattal marad, és csak a Szlovénia elleni csütörtöki csoportmeccset követően utazik majd haza.