Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Anglia nem bírt a dánokkal a csoportkör második fordulójában – videóval

A csoport rangadója valóban egy izgalmas mérkőzést tartogatott, a dán válogatott olyannyira megnehezítette Anglia dolgát, hogy Southgate csapata mindössze egy ponttal távozhatott…

(Photo by Mateusz Slodkowski/Getty Images)

Az előző Európa-bajnokság kiemelkedő csapatai csaptak össze a csütörtöki játéknap második mérkőzésén, ahol Dánia és Anglia lépett pályára Frankfurtban, hogy egy lépéssel közelebb juttassák magukat a továbbjutáshoz.

Az első félidőben ennek köszönhetően esett egymásnak a két csapat, hiszen míg Harry Kane a 18. percben tudott betalálni, addig Hjulmand a torna egyik legszebb találatával egyenlített ki a 34. percben, így téve továbbra is kiélezetté a mérkőzést. A dánok játékosa a tizenhatoson kívülről suhintotta meg a labdát olyan elemi erővel, hogy az szinte tűegyenesen csapódott be az angolok kapufájára, amelyről Pickford háta mögé pattant be a kapuba.

A második félidőben Southgate ugyan idejében reagált, és próbált változtatásokat kieszközölni, azonban a csereként beálló játékosok sem tudtak frissességet hozni Anglia játékába, így Dánia megúszta újabb kapott gól nélkül és 1-1-es végeredménnyel zárta a mérkőzést.

A döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett, hiszen így Anglia sem biztosította be a továbbjutását, és Dánia sem lehet nyugodt az utolsó fordulóban, hiszen mindössze 2 ponttal áll a tabella második fokán.

Dánia – Anglia 1-1 (1-1)
Helyszín: Deutsche Bank Park (Frankfurt) Vezette: Soares Dias A. (Por)
Gólszerzők: Hjulmand (34.) ill. Kane (18.)
Kiállítás: – ill.

Anglia: Pickford — Walker, Stones, Guehi, Trippier — Alexander-Arnold, Rice — Saka, Bellingham, Foden — Kane.

Dánia: Schmeichel — Andersen, Christensen, Vestergaard — Maehle, Hjulmand, Hojbjerg, Kristiansen — Eriksen — Wind, Hojlund.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A C-csoport állása:

Standings provided by Sofascore