Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fiatal tehetséget igazolna a Chelsea, most épp Argentínából – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapata most egy argentin fiatalt szemelt ki magának.

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Chelsea tárgyalásokat kezdett a Boca Juniors csapatával a fiatal védő, Aaron Anselmino szerződtetéséről.

A 19 éves, középpályásként is bevethető játékos eddig mindössze 10 alkalommal lépett pályára a Boca Juniors színeiben, miután az argentin klub utánpótláscsapatait megjárta. Annak ellenére, hogy pályafutása még ilyen korai szakaszában van, Anselmino teljesítménye az elmúlt hónapokban több európai klub érdeklődését is felkeltette. A Chelsea is megtette az első lépést, hogy megelőzze a versenytársakat, és megkezdte az első tárgyalásokat a Bocával a szerződtetéséről. Argentin hírek szerint a Chelsea 14,1 millió fontot ajánlott érte, plusz további 3,1 millió fontot bónuszokban.

Anselmino azonban nem az egyetlen fiatal dél-amerikai átigazolási célpont a kívánságlistájukon. A régió legjobb feltörekvő tehetségeinek keresése igen fontos része a Chelsea toborzási modelljének. A múlt hónapban 57 millió eurós üzletet kötöttek a Palmeiras szélsőjéért, Willian Estevaoért. A 17 éves játékos hivatalosan jövő nyáron csatlakozik a csapathoz, miután betölti a 18. életévét.