Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: az olasz kapitány szerint a spanyolok élesebbek voltak

Spanyolország 1-0-s győzelmet aratott Olaszország ellen az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában…

(Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti a vesztes meccs utáni értékelésben elismerte, hogy csapata nem úgy játszott, ahogyan kellett volna:

“Nem vagyok csalódott, de a meccs elején egyértelmű volt, hogy élesebbek voltak, mint a mieink. Képtelenek voltunk megfelelő sebességgel reagálni az eseményekre, így pedig minden nehézzé vált. A spanyolok gyorsabban reagáltak a helyzetekre, nem voltunk olyan élesek, mint ők. Ha a lábak nem úgy mozognak, akkor a karakter és a küzdés nem elegendő. Képesnek kell lennünk arra, hogy a mostani tapasztalatokat az előnyünkre fordítsuk.”

“Időnként más döntéseket kellett volna hozni és szorosabban kellett volna tartani a csapatot. Olyan csapattal találtuk szembe magunkat, amely jól futballozik és meg kellett volna mutatnunk, hogy ugyanolyan jók vagyunk a labdával, azonban mindez nem sikerült. Az, hogy kevesebbet birtokoltuk a labdát, mindent megnehezített” – tette hozzá az olasz mester.

A címvédő olasz válogatott két meccs után három ponttal rendelkezik, az utolsó csoportmeccsét pedig az egypontos Horvátország ellen vívja hétfő este.