Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a skót kapitány a győzelemben bízik

Az első két mérkőzését elveszítő magyar válogatott vasárnap este Skócia ellen vív sorsdöntő meccset az Európa-bajnokságon…

(Photo by Christian Kaspar-Bartke – UEFA/UEFA via Getty Images)

A skót válogatott szövetségi kapitánya, Steve Clarke elmondása szerint csapata a három pont megszerzésére fókuszál a magyar válogatott ellen:

“Jó érzés, hogy van esélyünk megszerezni azt a négy pontot, amiről a torna előtt beszéltünk. Már a sorsoláskor tudtuk, hogy az utolsó csoportmeccsen dől majd el a továbbjutás, és reméljük, hogy megtanultuk a leckét az előző Eb-ről. Abban reménykedem, hogy amikor pályára lépünk a magyarok ellen, akkor mindezeknek a következményeként jó eredményt érünk majd el.”

A szakember hangsúlyozta: tisztában vannak azzal, hogy a legjobb 16 közé kerüléshez nyerniük kell, és csak erre figyelnek majd, a párhuzamosan zajló német-svájci összecsapás állásával pedig egyáltalán nem fognak foglalkozni.

“Magyarországnak az utóbbi években nagyon jó válogatottja van, amely szervezetten játszik, fegyelmezett a labdával, ezek mellett tehetséges futballistákkal és jó edzővel rendelkezik” – dicsérte a mieinket.

“Ismerjük Szoboszlai Dominikot, Kerkez Milost és Callum Styles-t is, sőt, őket talán valamivel jobban, hiszen mindannyian Angliában játszanak. Ugyanakkor az említett három futballistán kívül is számos jó játékosa van a magyar válogatottnak, ezért vigyáznunk kell velük” – jelentette ki a skót kapitány.

Clarke elmondta, sokkal tapasztaltabbak, mint az előző Európa-bajnokságon, de mindenképpen fog motivációs beszédet tartani a játékosainak annak érdekében, hogy “a lehető legjobb állapotban” fussanak ki a pályára a magyarok ellen.

A magyar válogatott vasárnap este 21 órától játssza az utolsó csoportmeccsét Skócia ellen, és csak győzelem esetén maradna esélye a továbbjutásra.