Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Szalai Attila szerint egészségesen kell kezelniük a nyomást

Az első két mérkőzését elveszítő magyar válogatott vasárnap este Skócia ellen vív sorsdöntő meccset az Európa-bajnokságon…

(Photo by Christian Kaspar-Bartke – UEFA/UEFA via Getty Images)

A magyar válogatott hátvédje, Szalai Attila szerint a csapat tagjainak egészségesen kell kezelnie a rájuk nehezedő nyomást a sorsdöntő Európa-bajnoki mérkőzés előtt:

“Az elmúlt időszak sikerességével talán mi tettük magasra a lécet. Szeretnénk megszerezni a három pontot, mert akkor jobban teljesítettünk, mint az előző Eb-n, amikor kettővel búcsúztunk. Ezt a nyomást egészségesen kell kezelni, pozitív motivációvá átalakítani és ezt extra energiaként kivinni a pályára.”

Szalai szerint senki sem szeret veszíteni, a 14 mérkőzésből álló veretlenségi sorozat nagy siker volt, önbizalomtól duzzadva lépett pályára a nemzeti együttes, ami nyilván megcsappant a kontinensviadalon elszenvedett két vereség hatására, de átbeszélték, mi tette őket erőssé, és visszamentek az alapokhoz.

“Skóciának erős csapata van, játékosai rengeteget dolgoznak labda nélkül is. Védekezésük kompakt, elsősorban kontrákból és előreívelésekből tudnak veszélyt okozni” – jellemezte a szigetországi riválist a 26 éves futballista, aki nem akart kiemelni senkit a skótok közül mondván csapatként készülnek rájuk.

A nyitóforduló után a kezdőcsapatból kikerült játékos úgy érzi, nehéz év van mögötte, miután előbb a Hoffenheimnél, majd a Freiburgnál is kiszorult a kezdőből, de büszke arra, hogy ennek ellenére itt lehet az Eb-n, és ha újra bizalmat kap, igyekszik azt meghálálni.

“Fizikálisan jó állapotban vagyunk, ezt mérésekkel és vizsgálatokkal nagyon profi szakmai csapat felügyeli, amely erre nagyon odafigyel” – tette hozzá a hátvéd.

A magyar válogatott vasárnap este 21 órától játssza az utolsó csoportmeccsét Skócia ellen, és csak győzelem esetén maradna esélye a továbbjutásra.