Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: a 92. percben mentette meg csoportelsőségét a német válogatott! – videóval

Megkezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulója, ahol az A-jelű négyesben a csoportelsőség volt a tét Svájc és Németország mérkőzésén.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a mérkőzés első félideje. A labda inkább a német válogatottnál volt, de az első negyedórában nem történt említésre méltó esemény. A 17. percben aztán Andrich távoli lövése utat talált Sommer kapujába, de a svájci kapus megúszta a hibáját, ugyanis Musiala szabálytalansága miatt érvénytelenítették a találatot. A 28. minutumban aztán előnybe került Svájc! Rieder tette ki a szélre Freulernek a labdát, akinek a centerezését a leshatárról kilépő Ndoye tette 5 méterről a léc alá, 1-0! A 31. percben Ndoye megduplázhatta volna Svájc előnyét, de a tizenhat méterről leadott lövése centikkel a bal kapufa mellett zúgott el. A 41. percben aztán a németek is jelentkeztek egy helyzettel, Kroos beadása után azonban hiába fejelhetett 5 méterről igen üresen Rüdiger, nem találta el a kaput, így svájci előnnyel mehettek a szünetre a felek.

A második játékrész első 10 percében két veszélyesebb német lövést lehetett feljegyezni. Az 50. percben Musiala 18 méterről a kapu közepébe bombázott, amit Sommer ki tudott ütni, a kipattanót pedig Gündogan nem találta el jól, így az ismétlés már elkerülte a kaput. Az 55. minutumban Kroos próbálta meg 20 méterről bevenni a kaput, de a lövése jócskán célt tévesztett. A 63. percben Raum próbálkozott meg egy távoli lövéssel, ez azonban jó egy méterrel a léc felett szállt el, majd a 68. percben Raum beadása után Havertz fejelhetett kapura, de ez a próbálkozás is a kapu felett hagyta el a játékteret. A 70. minutumban Kimmich került jó helyzetbe, de az 5 méterről leadott lövésébe az utolsó pillanatban bele tudott vetődni Akanji. A 85. percben egy szögletet követően Havertz nyerte meg a fejpárbaját, de a fejese csak a felsőléc tetejét érintette. A 88. percben Neuertől volt szükség egy hatalmas védésre, aki Xhaka távoli tekerését szedte ki a jobb sarokból. A ráadásban aztán már nem tudták kihúzni a svájciak a németektől érkező nyomást, a 92. percben ugyanis két cserejátékos révén egalizált a házigazda! Raum adta be a bal szélről a labdát, középen pedig Füllkrug védhetetlenül a hosszúba fejelte a játékszert, 1-1! Az ezt követő pár percben már nem alakult ki újabb helyzet, így Németország az utolsó pillanatban szerzett góllal megőrizte első helyét a csoportban!

Svájc – Németország 1-1 (1-0)
Helyszín:
Deutsche Bank Park Vezette: D. Orsato
Gólszerzők:
Ndoye (28.) ill. Füllkrug (90+2.)
Sárga lapok: Ndoye (25.), Xhaka (67.), Widmer (81.) ill. Tah (38.)
Kiállítás:ill.-

Svájc: Sommer – Rodriguez, Akanji Schär – Aebischer, Xhaka, Freuler, Widmer – Rieder (Amdouni 65.), Ndoye (Vargas 65.)  – Embolo (Duah 65.) Szövetségi kapitány: Murat Yakin

Németország: Neuer – Mittelstädt (Raum 61.), Tah (Schlotterbeck 61.), Rüdiger, Kimmich – Andrich (Beier 65.), Kroos – Musiala (Füllkrug 76.), Gündogan, Wirtz (Sané 76.) – Havertz Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Vasárnap:
Skócia – Magyarország 0-1
Svájc – Németország 1-1

Hétfő:
21:00 Albánia – Spanyolország (Tv: Duna World)
21:00 Horvátország – Olaszország (Tv: M4 Sport)

Kedd:
18:00 Franciaország – Lengyelország (Tv: M4 Sport)
18:00 Hollandia – Ausztria (Tv: Duna World)
21:00 Anglia – Szlovénia (Tv: M4 Sport)
21:00 Dánia – Szerbia (Tv: Duna World)

Szerda:
18:00 Szlovákia – Románia (Tv: Duna World)
18:00 Ukrajna – Belgium (Tv: M4 Sport)
21:00 Csehország – Törökország (Tv: Duna World)
21:00 Georgia – Portugália (Tv: M4 Sport)

Az A-csoport végeredménye:

Az állást biztosítja a Sofascore