Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: legyőzte Hollandiát, csoportelső Ausztria – videóval

Borult a papírforma az Eb csoportkörök harmadik fordulójában, ahol Ausztria mindenkit meglepve lépett a csoportja első helyére, megelőzve Hollandiát és Franciaországot…

(Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Egészen nagy izgalmakat tartogatott az Eb D-csoportja, hiszen Hollandia, Franciaország és Ausztria is versenyben volt az első helyért, míg egyedül Lengyelország búcsúzott a kiírástól előzőleg. A mérkőzések pedig ennek megfelelően hoztak hatalmas fordulatokat a keddi játéknap folyamán.

Hollandia már a hatodik percben megkapta a hideg zuhanyt, miután Malen a torna egyik legnagyobb öngólját megrúgva juttatta a saját kapujába a labdát, így nehéz helyzetbe hozva a csapatát idejekorán. A félidőben Ausztria tartani tudta az eredményt, míg a hollandokat megfogta a korán bekapott gól.

A második etapban azonban jött a tűzijáték, a hollandok már a 47. percben ki tudtak egyenlíteni, azonban Schmid már az 59. percben válaszolni tudott. A holland gól ezúttal sem maradt el, Depay a 75. percben egyenlített, azonban az Oranje öröme nem sokáig tarthatott ki ezúttal sem, hiszen Sabitzer a 80. percben újabb gólt szerezve zárta le a mérkőzést.

Ausztria így a győzelmének és Franciaország botlásának köszönhetően csoportelsőként várhatja a folytatást az Eb könnyebbik ágán, míg Franciaország csoport másodikként került a nehezebb ágra.

Hollandia a legjobb harmadikok között folytathatja a kiírást.

Hollandia – Ausztria 2-3 (0-1)
HelyszínOlympiastadion (Berlin) Vezette: Kruzliak I. (Svk)
Gólszerzők: Gakpo (47.) Depay (75.) ill. Malen ÖG (6.) Schmid (59.) Sabitzer (80.)
Kiállítás: – ill.

Hollandia: Bart Verbruggen, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Nathan Aké (Micky van de Ven), Lutsharel Geertruida, Jerdy Schouten, Joey Veerman (Xavi Simons), Tijjani Reijnders (Georginio Wijnaldum), Memphis Depay, Cody Gakpo, Donyell Malen (Wout Weghorst).

Ausztria: Patrick Pentz, Maximilian Wöber, Philipp Lienhart (Christoph Baumgartner), Alexander Prass, Stefan Posch, Marcel Sabitzer, Florian Grillitsch (Leopold Querfeld), Nicolas Seiwald, Marko Arnautovic (Michael Gregoritsch), Patrick Wimmer (Konrad Laimer), Romano Schmid (Andreas Weimann).

A mérkőzés videós összefoglalója:


 

A D-csoport állása:

Cup tree provided by Sofascore