Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: az Újpest újra bajnokesélyes szeretne lenni

 A tulajdonosváltást követően számtalan változás történt az Újpest háza táján az elmúlt időszakban…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az Újpest idénynyitó sajtótájékoztatóján Ratatics Péter klubelnök emlékeztetett, a MOl március 18-án lett a klub többségi tulajdonosa.

A klubelnök kiemelte, minden szinten szeretnék fejleszteni az Újpestet, legyen szó kommunikációról, informatikáról vagy akár létesítmény-menedzsmentről is, de kiemelten fontos, hogy profi szakmai stáb legyen, ezért fizioterapeutákkal, gyógytornászokkal, dietetikussal és mentálcoachcsal is bővülnek. Ratatics hangsúlyozta, Magyarországon elfogadhatatlan módon a tulajdonosváltás előtt az Újpestnek játékosmegfigyelője és videoelemzője sem volt, de ezen változtattak.

Az Újpestnél jelentős változások történtek a játékoskeretben az idény végeztével, s számos fiatal magyar játékos is érkezett a lila-fehérekhez. Mint Ratatics részletezte, kiemelt hangsúlyt szeretnének fektetni a magyarokra. Az az átigazolási alapelvük, hogy a keret több mint 50 százaléka legyen magyar, de a játékosok 80 százalékának 30 év alattinak, a teljes keret 40 százalékának 25 év alattinak kell lennie.

A klubelnök ehhez kapcsolódóan hangsúlyozta, hogy sikerült összevonni az Újpest FC és az Újpesti TE utánpótlását, most pedig az a céljuk, hogy olyan labdarúgókat neveljenek, akik készen állnak arra, hogy akár az NB I-es csapatban, akár a klubbal kapcsolatban álló más egyesületekben pályára léphessenek.

“Rendkívül szisztematikus, kemény munkával áll a mindennnapokhoz. Teljes munkafázisra kiterjedően figyel, de a menedzsmentre is nagy hangsúlyt fektet” – mondta el az elnök az újonnan kinevezett vezetőedzőről, a Fehérvártól érkező Bartosz Grzelakról.

Az Újpest elnöke a következő idény céljaival kapcsolatban a konkrét helyezést illetően azt szeretné, ha erős középmezőnyben zárnának, s az első hat hellyel már elégedett lenne, de még elégedettebb lenne, ha azt látná, hétről hétre fejlődik a csapat játéka és a klub működése.

Ratatics a klub 1-3 éves céljaival kapcsolatban elmondta, 3-4 átigazolási időszakra van szükségük, hogy fejlesszék a keretet, kiderüljön a fiatalokról, ki állja meg a helyét, ám azt szeretnék, hogy három év múlva már a dobogóért küzdjenek, majd reálissá váljon a nemzetközi porondon való indulás, az ötéves távlatot illetően pedig szeretnének főtáblára jutni nemzetközi kupában.

“Ebben az évtizedben szeretnénk bajnokesélyesként szerepelni” – szögezte le az elnök.