Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: a döntő lesz Di María utolsó mérkőzése az argentin válogatottban

Az argentin válogatott Kanada 2-0-s legyőzésével bejutott az idei Copa América döntőjébe, amely a csapat meghatározó játékosának utolsó mérkőzése lesz a nemzeti együttesben…

(Photo by Hector Vivas/Getty Images)

Miután az argentin válogatott rutinos szélsője, Ángel Di María már korábban megerősítette, hogy a torna után nem lép pályára többet a nemzeti csapatban, a Copa América vasárnapi döntője lesz az utolsó mérkőzése a válogatottban:

“Nem állok készen az utolsó meccsemre, de itt az ideje. Bármi is történik a döntőben, azt hiszem, úgy távozhatok az ajtón keresztül, hogy mindent beleadtam. Mindig az életemet adtam ezért a mezért. Volt, amikor nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettük volna, de igyekeztem mindig a legjobbat nyújtani. Hálás vagyok, hogy ilyen eredményeket értünk el, köszönöm a rengeteg támogatást, amit kaptam az évek során.”

“Mielőtt kimentünk a pályára, Leo olyan beszédet mondott az öltözőben, melyben arra kérte a többieket, hogy miattam jussunk be a döntőbe, hogy ott búcsúztathassanak el. Büszkeséggel tölt el, hogy ma este ez a csapat mindent megtett értem” – tette hozzá a Kanada elleni elődöntőről.

Di María az évek során a válogatott finálék specialistája lett, hiszen a 2008-as olimpiai döntőben, a 2021-es Copa América-fináléban és a 2022-es vb-döntőben egyaránt eredményes tudott lenni. A Benfica 36 esztendős szélsője 2008 óta 143 mérkőzésen 31 gólt szerzett a válogatottban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!