Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: másodszor is legyőzte Kanadát, döntőbe jutott az argentin válogatott – videóval

Magyar idő szerint keddről szerdára virradóra rendezték meg az Egyesült Államokban zajló Copa América első elődöntőjét a címvédő Argentína és az újonc Kanada között…

(Photo by Stephen Nadler/ISI Photos/Getty Images)

A torna nyitómeccséhez hasonlóan, Argentína az elődöntőben ugyancsak 2-0-s győzelmet aratott Kanada ellen a MetLife Stadiumben, ezzel a címvédő bejutott a Copa América döntőjébe.

A negyeddöntőben nyújtott mérsékelt teljesítmény után az argentin válogatott már a meccs elejétől kezdeményezett az elődöntőben. Tíz perc elteltével Di María elfutása után Messi lapos lövése csak kevéssel kerülte el a kaput. Az argentinok ezt követően is tovább rohamoztak és az első félidő derekánál De Paul indítását követően Julián Álvarez ugrott ki és lőtte Crepeau hálójába a vezető gólt a kapus lábai közt. Nem sokkal később Di María távoli emelése kerülte el kevéssel a hosszú felsőt. A tovább rohamozó argentin válogatott az első félidő végén akár tovább növelhette volna előnyét, azonban Di María bejátszását követően Messi hiába tört be gyönyörűen a tizenhatoson belülre, lövése jobb kapufa mellé ment, így 45 perc után 1-0 volt az állás.

A térfélcserét követően is az argentinok támadtak többet, igyekeztek megszerezni a második gólt, hogy megnyugtatóbb legyen az előny. Nem is kellett sokat várni, ugyanis egy újabb rámenős támadás végén egy rövid felszabadítást követően E. Fernández lövése Lionel Messi lábán irányt változtatva kötött ki a kapuban. Egy óra eltelteltével De Paul újabb tökéletes indításából ismét J. Álvarez ugorhatott ki, Crepeau kapus azonban védeni tudta a lövését. A kanadai válogatott ugyan próbálkozott felzárkózni, az argentinok rendre lezárták a területek és nem engedélyeztek gólhelyzetet az ellenfélnek. A rendes játékidő utolsó perceiben Oluwaseyi közeli lövését E. Martínez bravúrral hárította, majd nem sokkal később a cserecsatár a kapu mellé fejelt, így Kanadának a szépítés sem jött össze, Argentína magabiztos győzelemmel jutott be a döntőbe.

Az argentin válogatott az egymást követő harmadik nagy tornáján játszhat döntőt, miután megnyerte a 2021-es Copa Américát és a 2022-es világbajnokságot.

Argentína – Kanada 2-0 (1-0)
Helyszín: MetLife Stadium, East Rutherford; Vezette: Piero Maza (chilei)
Gólszerzők: J. Álvarez (22.), Messi (51.), ill.
Sárga lapok: Molina (89.), ill. J. David (32.), Eustaquio (63.), I. Koné (79.)
Kiállítva: – ill.

Argentína: E. Martínez – Montiel (Molina 71.), C. Romero, Li. Martínez, Tagliafico (Otamendi 64.) – A. Mac Allister (E. Palacios 78.), De Paul, E. Fernández, Di María – Messi, J. Álvarez (La. Martínez 77). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Kanada: Crepeau – Johnston, Bombito, D. Cornelius, A. Davies (J. Osorio 71.) – I. Koné, Eustaquio (Choiniere 72.) – Laryea (A. Ahmed 55.), J. David (Oluwaseyi 64.), Shaffelburg (Millar 55.) – Larin. Szövetségi kapitány: Jesse Marsch.

 

A Copa América elődöntőinek eddigi eredményei és további programja

Argentína – Kanada 2-0
Július 11., csütörtök, 02:00 Kolumbia – Uruguay Bank of America Stadium, Charlotte

A Copa América további programja

A 3. helyért:

Július 14., vasárnap, 02:00 Kanada – Kolumbia/Uruguay Bank of America Stadium, Charlotte

Döntő:

Július 15., hétfő, 02:00 Argentína – Kolumbia/Uruguay Hard Rock Stadium, Miami Gardens

A Copa América negyeddöntőinek eredményei

Argentína – Ecuador 1-1 – tizenegyesekkel: 4-2
Venezuela – Kanada 1-1 – tizenegyesekkel: 3-4
Kolumbia – Panama 5-0
Uruguay – Brazília 0-0 – tizenegyesekkel: 4-2

A Copa América aktuális ágrajza

Cup tree provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!