Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Kolumbia kiütéssel jutott tovább a legjobb négy közé – videóval

A Copa América negyeddöntői között vasárnapra virradóra a veretlenül menetelő Kolumbia a meglepetéscsapat Panamával mérte össze tudását…

(Photo by MB Media/Getty Images)

A lassan a Copa América végső győzelmére is esélyesnek számító Kolumbia a papírformának megfelelően, 5-0-ra kiütötte Panamát a negyeddöntőben.

A kolumbiai válogatott esélyeshez méltóan már a kezdés után ráerőltette akarát az ellenfelére. A “kávékészítők” folyamatosan intenzív támadásokat vezettek, és az első tíz percen belül a vezetést is megszerezték, miután J. Rodríguez szögletét követően Jhon Córdoba fejelte közelről a hálóba. Nem sokkal később a kiugró J. Arías ütközött Mosquera kapussal, az így megítélt tizenegyesből pedig James Rodríguez magabiztos lövéssel váltotta gólra. A favorit negyedóra alatt kétgólos előnyre tett szert, nyomatékosítva, hogy nem kíván esélyt adni az ellenfelének. Ezt követően Panama több veszélyes támadást vezetett, Miller fejese azonban a kapufán csattant, ennél közelebb pedig nem jutottak hozzá, hogy bevegyék C. Vargas ketrecét. Az első játékrész hajrájában Kolumbia tovább növelte vezetését, J. Rodríguez keresztlabdáját követően Luis Díaz ugrott ki és a kapus felett a hálóba emelve volt eredményes. Ezzel a szünetben már 3-0 volt az állás.

A második félidőben ugyan adódtak kisebb lehetőségek a panamai válogatott előtt, háromgólos hátrányban nem túl nagy meggyőződéssel támadgattak. Miután képtelenek voltak közelebb zárkózni, a menet közben egyre több cserét végrehajtó kolumbiaiak húsz perccel a vége előtt újabb gólt vittek be, D. Múnozt megállították a tizenhatoson belül, de a labda éppen Richard Ríos elé került, aki egy erős távoli lövést küldött Mosquera kapujába. Ugyan a panamaiak továbbra is becsülettel próbálkoztak, C. Vargas továbbra is minden elkeseredett kísérletet hatástalanított. A mérkőzés legvégén José Córdoba szabálytalanságát követően a kolumbiaiak újabb büntetőt rúghattak, a csereként beállt Miguel Borja állította be a kiütéses végeredményt.

Az elmúlt két évben immár 27 mérkőzés óta veretlen Kolumbia az elődöntőt Uruguay ellen vívhatja jövő csütörtökre virradóra.

Kolumbia – Panama 5-0 (3-0)
Helyszín: State Farm Stadium, Glendale; Vezette: Maurizio Mariani (olasz)
Gólszerzők: J. Cordóba (8.),  J. Rodríguez (15. – büntetőből), L. Díaz (41.), R. Ríos (70.), M. Borja (90+4. – büntetőből), ill.
Sárga lapok: Uribe (45.), ill. Welch (54.), Farina (64.), José Córdoba (90+2.)
Kiállítva:ill.

Kolumbia: C. Vargas – D. Múnoz (S. Arías 72.), D. Sánchez, Cuesta, Mojica – R. Ríos, Uribe – J. Arías (Carrascal 65.), J. Rodríguez (Quintero 72.), L. Díaz (Sinisterra 65.) – J. Córdoba (M. Borja 79.). Szövetségi kapitány: Néstor Lorenzo.

Panama: Mosquera – Farina, José Córdoba, Miller (Harvey 46.) – M. Murillo, Welch, C. Martínez (Ayarza 62.), E. Davis (O. Valencia 82.) – Blackman (E. Guerrero 46.), Barcenas, Fajardo (I. Díaz 85.). Szövetségi kapitány: Thomas Cristiansen.

 

A Copa América negyeddöntőinek eredményei

Argentína – Ecuador 1-1 – tizenegyesekkel: 4-2
Venezuela – Kanada 1-1 – tizenegyesekkel: 3-4
Kolumbia – Panama 5-0
Uruguay – Brazília 0-0 – tizenegyesekkel: 4-2

A Copa América elődöntőinek programja

Július 10., szerda, 02:00 Argentína – Kanada MetLife Stadium, East Rutherford
Július 11., csütörtök, 02:00 Kolumbia – Uruguay Bank of America Stadium, Charlotte

A Copa América aktuális ágrajza

Cup tree provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!