Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Uruguay tizenegyesekkel kiejtette Brazíliát – videóval

Magyar idő szerint vasárnapra virradóra rendezték a Copa América negyeddöntőjének slágerpárosítását Uruguay és Brazília között…

(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

A dél-amerikai kontinensbajnokság legjobban várt negyeddöntőjében Uruguay gól nélküli döntetlen után tizenegyesrúgásokkal győzte le Brazíliát.

A küzdelmesen zajló mérkőzésen az uruguayiak voltak kezdeményezőbbek, de ők sem tudtak valódi helyzeteket kialakítani. Marcelo Bielsa csapatának rámenős harcmodora és agresszív letámadása látványosan nem ízlett a braziloknak, akik sokszor a saját térfelükről is alig tudták kihozni a labdát, helyzetbe pedig végképp nem kerültek. Uruguay első sorban a széleken próbált a brazil védelem mögé kerülni, de kevésszer járt sikerrel, és ők is csak elvétve tudtak lehetőséget kialakítani. Az első félóra végeztével a Celeste kényszerű cserét hajtott végre, R. Araújo nem tudta folytatni a játékot, akit a rutinos J. Giménez váltott. Az első félidő hajrájában Raphinha ziccerénél Rochet védett bravúrral. Ezt leszámítva a kapuk nem igazán forogtak veszélyben a gól nélküli első félidőben.

A második félidőben is első sorban a küzdelem dominált, mindkét oldalon legfeljebb csak kósza kapura lövési kísérletek adódtak, melyek nem okoztak különösebb gondot a kapusoknak. Menet közben az uruguayi válogatott továbbra is valamivel aktívabb volt, de D. Núnez képtelenek voltak érdemben próbára tenni Alisson képességeit. Az utolsó húsz percen belül a játékvezető kiállította Nandezt, miután az uruguayi hátvéd hátulról elkaszálta Rodrygót, így a világoskékek tíz emberrel folytatták. A létszámfölény birtokában a brazilok igyekeztek aktivizálni magukat, az utolsó tíz percben kihasználták mind az öt cserelehetőségüket, menet közben pedig Endrick egy lefordulást követő átlövéssel veszélyeztetett, Rochet azonban védte a kísérletét. A hajrában sem született gól, a 90 perc végeztével a tizenegyesrúgások döntöttek.

A párbaj első rúgójaként Valverde magabiztosan a hálóba lőtt, a másik oldalon viszont Militao kísérletét Rochet egy szép védéssel hárította. A második körben Bentancur és Andreas Pereira egyaránt magabiztos betalált, majd de Arrascaeta bombázott a léc alá, brazil részről viszont Douglas Luiz a kapufát találta el. Uruguay nem tudta tovább növelni az előnyét, mert J. Giménez lövését Alisson védte, Martinelli pedig a sikeres lövésével életben tartotta a brazil reményeket. Az ötödik párban viszont Ugarte már lezárta a párharcot, miután Alisson a lövéssel ellentétes irányba vetődött, így Uruguay 4-2-re megnyerte a szétlövést.

A tornán eddig százszázalékos Celeste ezúttal túlórára kényszerült, de végig jobban akarta a győzelmet ellenfelénél. A brazilok bár egyszer sem kaptak ki a rendes játékidőben a tornán, egyetlen győzelmet arattak a Copán, a csapat eredményei és mutatott játéka pedig egyaránt csalódást keltőnek bizonyult.

Uruguay – Brazília 0-0 (0-0) – tizenegyesekkel: 4-2
Helyszín: Allegiant Stadium, Paradise; Vezette: Darío Herrera (argentin)
Gólszerzők:ill.
Sárga lapok: Ugarte (51.), De La Cruz (60.), ill. Paqueta (39.), Joao Gomes (64.)
Kiállítva: Nandez (74.), ill.

Uruguay: Rochet – Nandez, R. Araújo (J. Giménez 33.), M. Olivera, M. Vina (Cáceres 46.) – Valverde, Ugarte, De La Cruz (Bentancur 66.) – Pellistri (Varela 77.), D. Núnez (De Arrascaeta 78.), M. Araújo. Szövetségi kapitány: Marcelo Bielsa.

Brazília: Alisson – Danilo, Militao, Marquinhos, Guilherme Arana – Bruno Guimaraes (Evanílson 87.), Paqueta (Douglas Luiz 81.), Joao Gomes (Andreas Pereira 82.) – Raphinha (Sávio 82.), Endrick, Rodrygo (Martinelli 87.). Szövetségi kapitány: Dorival Júnior.

 

A Copa América negyeddöntőinek eredményei

Argentína – Ecuador 1-1 – tizenegyesekkel: 4-2
Venezuela – Kanada 1-1 – tizenegyesekkel: 3-4
Kolumbia – Panama 5-0
Uruguay – Brazília 0-0 – tizenegyesekkel: 4-2

A Copa América elődöntőinek programja

Július 10., szerda, 02:00 Argentína – Kanada MetLife Stadium, East Rutherford
Július 11., csütörtök, 02:00 Kolumbia – Uruguay Bank of America Stadium, Charlotte

A Copa América aktuális ágrajza

Cup tree provided by Sofascore

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!