Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2024: Lamine Yamal az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzője lett!

A torna során remekül futballozó Lamine Yamal rögtön az Eb elején egy csúcs felállításával kezdett, már ami a debütálást és gólpasszokat illeti, majd kedd este, mondhatni a franciák ellen eljött az igazán nagy áttörés a számára a rekordok terén.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

 

Mint arról mi is beszámoltunk, az FC Barcelona mindössze 16 esztendős szuper-tehetsége meglőtte jól megérdemelt gólját az Európa-bajnokságon a Franciaország elleni elődöntőben, azt a gólt, amellyel immáron ő lett a legfiatalabb gólszerző egy kontinenstornán!

Yamal 16 éves és 362 naposan talált a kapuba amivel alaposan ‘ráelőzött’ az eddigi csúcstartó, még a 2004-es tornán betaláló svájci Johan Vonlathenre, aki 18 éves és 141 napos volt – Lamine Yamal még csak meg sem született akkoriban!

Következhet az újabb csúcs a Barca szuper-tehetsége előtt, ugyanis azzal, hogy a spanyol válogatott a döntőbe jutott a németországi tornán, Yamal amennyiben betalálna a berlini fináléba, természetesen az Eb-döntők tekintetében is a legfiatalabb gólszerző lehetne, megdöntve egy több mint fél évszázados csúcsot: Pietro Anastasi 20 évesen és 64 naposan lőtt gólt az 1968-as döntőben az Olaszország – Jugoszlávia találkozón!