Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: magabiztos győzelmet aratott horvát ellenfele ellen a Ferencváros

Az Ausztriában edzőtáborozó Ferencváros szerdán újabb felkészülési mérkőzést játszott…

(Photo by Andrea Martini/NurPhoto via Getty Images)

A Ferencváros a szerdai felkészülési mérkőzésén 3-1-es győzelmet aratott a horvát élvonalbeli NK Istra 1961 ellen az ausztriai edzőtáborban rendezett négyszer 30 perces felkészülési mérkőzésen.

A zöld-fehérek a második “negyedben” egyre aktívabban játszottak, A 46. percben Ben Romdhane került helyzetbe, ám éles szögből leadott próbálkozását védte Majkic. Három perccel később Kehinde passza után Alekszandar Pesics lőtt a kapubaezzel megszerezve a vezetést. A folytatásban is a magyar csapat dominálta a játékot, a 60. percben ennek ismét meglett az eredménye, egy nagyszerű kiugratás után Alekszandar Pesics higgadtan verte meg védőjét, majd ballal lőtt a kapuba.

80. percben egy szöglet után szépített az Istra, Ivanisevic volt eredményes. A gól után lendületbe jöttek a horvátok, kétszer is veszélyeztettek, de Dibusz mindannyiszor magabiztosan védett. Az utolsó harmincperces játékrészre teljes sorcserét eszközölt Pascal Jansen, és a 93. percben Traoré veszélyeztetett, de ballábas lövése nem találta el a kaput, majd a túloldalon Varga Ádámnak kellett bravúrt bemutatnia. A 99. percben Fortune Bassey talált a kapuba egy szépen végig játszott akció végén. A fradi.hu beszámolója szerint minden játékoson érződött, hogy szeretnének bizonyítani vezetőedzőnek, így továbbra is nagy iramot diktálak, rendre ott voltak a horvátok kapuja előtt. A 109. percben Szevikjan előtt adódott lehetőség, de hiába, a partjelző lest intett.

Ferencváros – NK Istra 1961 (horvát) 3-1 (2-0)
Gólszerzők:
Pesics (49., 60.), Bassey (91.), ill. Ivanisevic (80.)

Ferencváros : Dibusz – Botka (Aaneba, a szünetben), Knoester, Cissé, Ramírez – Loncar, Esiti (Owusu, 72.), Tóth A. – Ben Romdhane (Traoré, 72.), Pesics, Kehinde
Ferencváros – a 91. perctől: Varga Á. – Makreckis, Abena, Raul Gustavo, Civic – Maiga, Katona B. – Traoré, Bassey, Szevikjan – Kodro