Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: egy másik Vb-szereplő mosta le Izlandot

Magyar idő szerint még késő éjszakába, sőt hajnalba nyúlóan is játszottak felkészülési meccset a világ egy-egy pontján. Alábbi cikkünkben két-két világbajnoki résztvevő válogatott eredményéről kívánunk beszámolni.

peruVSizland001

A New York Red Bulls New Jersey-i otthonában, a Red Bull Arenaban találkozott egymással Peru és Izland. A dél-ameriakiak 1982 óta először lesznek ott Világbajnokságon, míg az európaiak éppen most írják az eddig nem létező futball történelmüket.

Eddig ritkán találkozott Európán kívüli ellenféllel a feljövőben lévő Izlandi válogatott, így nem is ízlett nekik a „hazaiak” latinos játéka. A 3-1-es végeredmény teljesen megérdemelt mindkét félre nézve.

Peru – Izland 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Tapia (3. perc), Ruidiaz (58.), Farfan (75.), ill. Fjoluson (22.)

A meccs góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=oXB6Tcb6qMA

A Fulham szeretni való stadionjában, a Craven Cottage-en randizott egymással az ausztrál és a kolumbiai nemzeti csapat. Szinte érthetetlen módon a két dél-amerikai csatárcsillag, azaz Radamel Falcao és Carlos Bacca sem volt képes bevenni az ausztrál kaput. A gólnélküli meccs legüdébb színfoltja kétségkívül az volt, hogy az auszikhoz csereként beállt a veterán közönségkedvenc, Tim Cahill. Remélhetőleg Bert van Marwijk szövetségi kapitány majd a Világbajnokságon is lehetőséget ad majd a már 38 esztendős középpályásnak. Az oroszországi már a negyedik tornája lenne a Millwall játékosának.

Ausztrália – Kolumbia 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

Balogh József